Hozzávalók:
100 g füstölt szalonna
150 g füstölt (lángolt) kolbász
250 g savanyú káposzta
1 evőkanál pirospaprika
1 púpos teáskanál finomliszt
1 tojás nagyságú vöröshagyma
1 babérlevél
10 szem bors
1 kávéskanál paradicsompüré vagy pár szelet paradicsom (elhagyható)
só
tejföl
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk és kissé megpirítjuk. Ha már engedett zsírt, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük. Rátesszük a lisztet, átpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát. Rögtön felengedjük egy bögre hideg vízzel, miközben keverjük. Rádobjuk a savanyú káposztát, beletesszük a babért és a borsot, majd másfél liter vízzel felöntjük, és felforraljuk. Lassú forralással 1 óráig főzzük. Ha letelt, pótoljuk az elforrt vizet, beleadjuk a felkarikázott kolbászt, a paradicsomot, megsózzuk, 5 percig forraljuk még.
Tejföllel és erős paprikával (vagy erőspistával) tálaljuk.
Majd szerdán fogom megfőzni a korhelylevest, mert addig van maradékunk.
VálaszTörlésDe én egy félmarék rizst is szoktam beledobni betétnek.
Sikeres, boldog 2012-es esztendőt kívánok, terveid valóra válásával!
VálaszTörlésKedves Wise Lady!
VálaszTörlésBoldog, szeretettel teljes, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok Neked és a kedves Családodnak.
Kedves Wise Lady! Boldog új évet kívánok! :)
VálaszTörlés(A hozzávalók listájából hiányzik a vöröshagyma.)
@duende
VálaszTörlésBoldog új évet neked is!
Kösz a jelzést, javítottam.
Minden szépet és jót, Boldog Új Évet kívánok és személy szerint Neked köszönöm a sok finom étel pontos és jó receptjét, amikkel villoghattam eddig és remélem még sokáig.
VálaszTörlésVárom az új recepteket, leírásokat, képeket......
Szeretném tudni, hogy idén számíthatunk-e több bejegyzésre tőled, ugyanis nagyon HIÁNYZOL!!!!
VálaszTörlés:)
Marcsi
@Marcsi
VálaszTörlésKedves Marcsi, köszönöm! Jövök, remélem hamar, sajnos egészségügyi problémák hátráltatnak.
Köszönöm a jókívánságokat, mindenkinek békés, boldog újesztendőt!
VálaszTörlés