Nyár óta tervezem, hogy rakott palacsintát fogok készíteni. Most végre kaptam diót a piacon, így nem volt akadálya, hogy elkészítsem. A palacsintákat nagyon szeretem (ki nem?), de ez a rakott palacsinta az abszolút kedvenc. Igazi őszi-téli étel, gulyás vagy babgulyás után második fogásként szoktuk enni.
Hozzávalók:
40-45 db üres vékonyra sütött palacsinta
40 dkg darált dió
15 -20 dkg porcukor
50-60 dkg sárgabarack lekvár
Tetejére:
4 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár
csipet só
Elkészítés:
A darált diót elkeverem a porcukorral. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek és elkezdem rétegezni a palacsintákat. Az első palacsintát megkenem lekvárral, ráhelyezek egy üres palacsintát, amit cukros dióval szórok meg, ismét palacsinta következik és így folytatom a rétegezést, amíg a palacsinta el nem fogy. (A töltelékkel nem spórolok.) A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, félidőben hozzáadom a porcukrot és a lekvárt. A tojáshabbal bevonom a palacsintatortát, az oldalát is, két evőkanál segítségével a tetejére csúcsokat formázok. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon arany barnára sütöm. Langyosan, felszeletelve tálalom.
Hmmm, micsoda finomság!
VálaszTörlésIlyet mi is szoktunk készíteni régebb. Elő kellene venni ismét.
VálaszTörlésA negyvenöt palacsinta felét még sütés közben megeszem, csak úgy pucéran.
VálaszTörlésKi bír még babgulyás után is palacsintát enni?