2011. november 19., szombat

Ajándékot kaptam - Michel Roux: Tészta varázs

4 megjegyzés

Manapság a különböző gasztronómiai könyveknek se szeri, se száma. Kezdő háziasszony koromban én is sok szakácskönyvet megvásároltam, mostanában viszont felhagytam ezzel a szokásommal. Szebbnél-szebb könyvek között lehet válogatni, de az igazán hasznos kevés köztük. Boldog-boldogtalan szakácskönyvet ír, például a celebek. Néhánnyal azért kacérkodtam, de bevallom az áruk mindig elrettentett. Az igazán fogamra való példányok ötszámjegyű vagy ahhoz közelítő összegbe kerültek.
A múlt héten viszont ajándékot kaptam. Családtagjaim ismerik a gasztronómia iránti szenvedélyem, gondolom ezért adtak ajándékul szakácskönyvet.
Michel Roux: Tészta varázs c. könyve nagy örömöt okozott nekem. Tartalmazza az összes fontosabb alaptésztákat, részletes leírással, fázisfotókkal és remek receptekkel. Már-már patikamérleg pontossággal adja meg a hozzávalókat és a tennivalókat is, ami igazán kedvemre való, mert én a pontos receptek híve vagyok, meggyőződésem, hogy ez a mindig azonosan jól sikerülő ételkészítés alapfeltétele.
A 3 Michelin csillaggal rendelkező csúcsséf, Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a tésztakészítés terén.
A könyvben gyönyörű fotók vannak, és olvasható nagyságú betűk(!!!), ami az ilyen vaksi szemüveges nőszemélynek, mint én, nagyon fontos szempont. Nagyon örültem a könyvnek, ha látom, valószínűleg magam is megvásároltam volna. Ez a remek könyv nemrég jelent meg, gondolom, a karácsonyi könyvpiacot célozza.
És ajánlom is! Szerintem másnak is pontosan ugynolyan örömet okozó ajándék lehet, mint nekem volt.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Ajándékot kaptam - Michel Roux: Tészta varázs"

Alexandra írta... [Válasz erre...]
2011. november 20. 13:56

Van néhány Michel Roux szakácskönyvem, sőt - személyesen találkoztam is vele, fénykép is készült róla :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. november 20. 19:23

@Alexandra
Irigyellek!
A könyv nagyon jó.

marisz57 írta... [Válasz erre...]
2011. november 26. 20:06

Biztosan hasznos könyv, jó ideig elleszel vele.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2013. január 17. 18:16

ha tesztat kell csinalni ( legyen az sos-edes/kelt-sima), mindig a michel roux az, amit eloszor megnezek. en az angol kiadast hasznaltam, nagyon jo, hogy most mar magyarul is elerheto. ha nem is maguk a receptek miatt, de szerintem a teszta alaprecepteket tekintve igencsak hianypotlo. pizzatesztanal jobbat pl. en meg nem talaltam, pedig jo parat kiprobaltam mar ( koztuk olasz konyvet is)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com