Fokhagymás fejessaláta-öntet


1 fej salátát leveleire bontok, és megmosom.
1 nagy gerezd fokhagymát, fokhagymapréssel egy tálkába szétnyomok, ráöntök 1 evőkanál olivaolajat, állni hagyom.
Egy másik tálkába teszek 1,5 dl langyos vizet a melegvízcsapból (vagy mikrózom langyosra), beleteszek 2-3 evőkanál cukrot, 1 kávéskanál sót, 2-3 kávéskanál 10%-os ecetet. Addig keverem, míg minden feloldódik.
Megkóstolom, s ami még hiányzik, azt ízlés szerint pótolom (ecet, cukor, só).
Hozzáöntöm az olajos fokhagymához, elkeverem. A salátaleveleket egyenként megmártom benne, egy tálba rakosgatom, a maradékot is rájuk öntöm.
Állni hagyom tálalásig, időnként átforgatom a leveleket.





2 megjegyzés:

  1. Én is fokhagymásan készítem, nagyon illik hozzá

    VálaszTörlés
  2. Kedves Wiselady!
    Látom nem sokat vagy a blogon, biztos sok a tennivalód. Azért csak halkan megkérdezném, hogy ugye nem felejtettél el?? Örülnék, ha szabad idö alkalmával válaszolni tudnál. Bocsi a zaklatást, és elöre is köszönöm!
    Üdv: Krisztina :-D

    VálaszTörlés

@templatesyard