Majorannás tepsis husi


Pofonegyszerű, nincs vele munka, a végeredmény pedig egy nagyon ízletes főétel. Használhatunk sertéstarját, combot, karajt, pulyka- vagy csirkemellet ízlés szerint, vagy épp mi van a hűtőben.






Hozzávalók:

tetszés szerint hússzeletek
15-20 cm-es póréhagyma
1 kávéskanál szárított majoranna
3-4 paradicsom
1/2-1 dl fehérbor (elhagyható- vízzel helyettesítjük)
1 szál lestyánzöld, vagy 1 csapott kávéskanál szárított
só, bors
olaj, vaj
2 teáskanál kukoricakeményítő (vagy finomliszt)

Elkészítés:

A hússzeleteket egy serpenyőben nagy lángon mindkét oldalon hirtelen megpirítom. Beleteszem egy tepsibe. Megszórom a majorannával, a lestyánnal és sóval. Ráteszem a felkarikázott pórét és a paradicsomot. Elosztok rajta pár szelet vajat. A serpenyőbe beleöntöm a bort, és kissé forralom, majd rálocsolom a húsra. Lazán leborítom alufóliával, 200-220 fokos sütőbe tolom, és ott sütöm, amíg majd nem puha. Ez a hús fajtájától függ. Leveszem a fóliát, és teljes puhulásig sütöm. Ekkor a keményítőt vízzel csomómentesre keverem, ráöntöm a húsra, és visszatolom a sütőbe, pár perc alatt besűrűsödik.




3 megjegyzés:

  1. Egyszerűnek, gyorsnak tűnik, holnap veszek póréhagymát. Látom, kukoricás rizs a köret mellé, az is megoldható.

    VálaszTörlés
  2. Elkészítettem már kétszer is. Kipróbáltam, nekünk bevált. Most Belgiumból voltak vendégeim, és az ő kérésük valami póréhagymás étel volt.Ezt választottam,némi módosítással. A lestyánom levele berozsdásodott, tehát azt kihagytam, a szószt pedig a hús levével készítve külön tálaltam. így is nagyon finom volt, megdícsértek érte.

    VálaszTörlés

@templatesyard