Lecsós csirkemáj



Hozzávalók:

1/2 kg csirkemáj
2-3 lecsópaprika
1-2 paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
olaj
só, bors

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát felapraítom, 1 evókanál olajon megdinsztelem. Lehúzom a tűzről, ráteszem a pirospaprikát, átkeverem. Beleteszem a felkarikázott és kicsumázott lecsópaprikát, paradicsomot, sót, borsot teszek rá, és felöntöm fél dl vízzel. Visszateszem a tűzhelyre, és fedő alatt 20 percig főzöm.
A májról levágom a szíveket, és mindegyik szívet felhasítom, hogy szétnyíljon. Egy serpenyőbe olajat öntök, és először a szíveket sütöm készre. Kiszedem, leveszem takarékra a lángot, és a csirkemájat lassú tűzön puhára, lágyra sütöm.
Kiszedem a májat is, és tálalás előtt nyakon öntöm a lecsóval.



2 megjegyzés:

@templatesyard