Mit csináljunk a húsvéti maradékból?


Az én szokásom, és ennek megfelelően a tanácsom is az, - hogy most semmit! Húsvétkor mindenki otthon is mindennap evett sonkát és tojást, vendégségben is megkínáltak bennünket. Jó volt, finom volt, elég volt.
Ne azzal teljen a következő pár nap, hogy különböző ételekbe felhasználva a maradékokat együk. Együnk valami egészen mást, pl. könnyű, zöldséges ételeket, ellensúlyozva a húsvéti nagyevést. A sonkamaradékot és akár a főtt tojást is (hámozva természetesen) pedig fagyasszuk le, és 3-4 hétig ne is nyúljunk hozzá!
Akkor aztán elő lehet venni, és süthetünk vele sonkás kiflit, főzhetünk sonkás tésztát, vagy csak reggelire-vacsorára fogyasszuk el. Akkor jól fog esni, és az utolsó morzsáig elfogy, anélkül, hogy ráuntunk volna.

4 megjegyzés:

  1. Szerintem is elég volt a sonkából-tojásból. Elég jól kiszámítottam, de mégis maradt valamennyi, tehát lefagyasztom.Egyébként én eléggé lefagyasztós vagyok, mert ha úgy adódik, hogy a család nem ebédel itthon, akkor csak előkapok magamnak egy adagnyit.Még "étlapom" is van, az egyadagos csomagokból. :)

    VálaszTörlés
  2. Wise Lady, szerinted a tojásokat le lehet fagyasztani? Nagyon jó ötletnek találom, csak érdeklődöm, mert még soha nem fagyasztottam le!

    VálaszTörlés
  3. @Ottis
    Igen, le lehet a keménytojást, héj nélkül.

    VálaszTörlés

@templatesyard