Fokhagymás sült nyúl



Ez a készítési mód egyszerű, nem igényel tennivalót, és egy finom sült lesz a végeredmény. A nyulat feldarabolom és besózom. Egy tepsibe teszem. Felaprítok 3-4 gerezd fokhagymát, rászórom a húsokra, egy babérlevet szétmorzsolok, azt is a húsra osztogatom. Ráöntök 1 dl olajat és egy dl fehérbort. 220 fokos sütőbe tolom. Kb. másfél óra alatt sül meg. Félidőben megfordítom a nyúldarabokat.  A nyúlmájat csak az utolsó 10 percben teszem a tepsibe. Krumplipürével tálalom, a tepsiből a levet tálkába öntöm, és mellé adom.

9 megjegyzés:

  1. Na, ezért odaáig lenne a férjem!!!! Én még nem ettem nyúlmájat, pedig volt már egész vadnyulunk. Házinyulat viszont még nem készítettem.
    A tied házi volt?

    VálaszTörlés
  2. @Thrini
    Ez házinyúl volt, egy ismerőstől veszem.

    VálaszTörlés
  3. Házinyulat sütöttem ma a te recepted alapján,nagyon fincsi lett:)

    VálaszTörlés
  4. Vadnyulat szoktam sütni annyi különbséggel, h. se olajat se bort nem teszek rá, csak hasonlóképpen fokhagymát és babérlevelet, ill. beirdalom mint a halat és füstölt szalonnával megtűzdelem, mivel száraz a húsa a vadnak.

    VálaszTörlés
  5. Pár hete már elkészítettem, csak annyi változtatással, hogy megtűzdeltem és betakargattam füstölt szalonnával. A húsokat kb 5 fej durvára szeletel hagyma ágyra fektettem és a szalonnát levettem róluk, mikor a májat hozzátettem. fantasztikus Holnap is ez lesz, már benne van a nyuszi a pácban! :-)

    VálaszTörlés
  6. Ma kipróbáljuk, köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  7. Ma próbáljuk ki mi is, jól hangzik a recept

    VálaszTörlés

@templatesyard