Elszakadt a cérna - metélt

Ma délben, ahogy a finom marhahúsleves készen volt, levestésztát főztem hozzá. Mostanában szinte kizárólag egy konkrét fajta lakodalmas csigatésztát használok, mert egyedül ez az, amit megfőzhetőnek tartok. Az elmúlt évben több kísérletet is tettem cérnametélt vásárlására, mindig reménykedtem, hátha ez most jó lesz. De nem. Akármelyik fajtát is vásároltam, ahogy belemegy a forró vízben szétmállik. Semmilyen technikával nem tudok ehetőt varázsolni belőlük.
Ma azonban elfogyott a csigatészta, s múltkorjában ismét vettem egy zacskó cérnametéltet, 4 tojásosként volt definiálva, hátha majd ez. Előszedtem tehát, forraltam vizet, s beleeresztettem. Szinte azonnal szétolvadt, és egy massza lett belőle. Épp hazajött az uram a gyerekkel, hát kapóra jöttek, mert volt kinek hangosan előadni: Hogy az a magasságos roggyantsa össze az összes tésztagyárat, nem tudnak egy normális cérnametéltet gyártani. Nagyon mérges voltam, csak mondtam bosszúsan a magamét. Erre az én uram (aki egy nyugodt ember) azt kérdezte tőlem: Menjek, keressek egy blogot, ahol le van írva, hogy kell a cérnametéltet megfőzni?
Persze viccesen mondta, de gondolhatjátok. Mondtam is neki, menjen, keressen, aztán ezután mindig ő főzi a cérnametéltet. Azt persze tudni kell, hogy az én uram nem főz, de tanácsot, azt nagyon tud adni. Aztán persze elnevettük magunkat rajta. Azt is elhatároztuk, hogy készítünk házit, együtt, mert megéri, és kuktáskodni viszont szokott. Remekül kezelheti a tésztagépet.
Én régebben nem tapasztaltam ezt, sokszor vettem cérnametéltet, volt amelyik akkor is rossz volt, de lehetett találni jófajtát, és azt vásároltam mindig. Most egyáltalán egyik se jön be, bármelyikkel próbálkozom. Ti tudtok megfőzhető cérnametéltről?

8 megjegyzés:

  1. A gyermelyi boglyas cérnametélt nagyon jó, szeretjük, mert nem túl hosszú és nem csúszik le a kanálról. Amúgy én is szinte mindig csigatésztát főzök.

    VálaszTörlés
  2. Én egymás után három zacskó tésztát dobtam ki mert szétment ugyanúgy ahogy írod,(az egyiknek még műanyag szaga is volt), azóta szinte mindig gyermelyit veszek!

    VálaszTörlés
  3. A gyermelyi jó. És a CBA-s cérnametélt is. Én ezt a kettőt szoktam venni, és egyik sem ázik el, jók. (Nem lepődnék meg, hogy ha azt is a gyermelyi gyártaná... vagy a Cerbona.)

    VálaszTörlés
  4. Én is a gyermelyit használom, pont azért, amiért Mónika.
    És én is ismerek olyan férfit, aki mindenben tud tanácsot adni, akár ért ahhoz a dologhoz, akár nem.:-)

    VálaszTörlés
  5. Én a coopban vettem jó cérnametéltet. Béna celofánban van, tiszta retró, de nem főtt szét.

    Nem úgy van, hogy minél több tojásos kell, hogy legyen a levesbetétnek való tészta? A 4 tojásos szerintem csak körettésztának jó.

    Persze gyakran elvéreznek a tészták a "tojásteszten", hogy nincs bennük annyi, amennyit ráírnak, de úgy tudom, hogy a gyermelyi többé-kevésbé ebben korrekt.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen, a gyermelyit azért nem próbáltam, mert akkora nagy zacskó, olyan sokszor nem kell nekem, hogy elfogyna. De már letettük a voksunkat a házi mellett.
    Azért, ha vennem kell, megfogadom a tanácsotokat :D

    VálaszTörlés
  7. Én azt tapasztaltam, hogy minél több tojásos (8-10)egy tészta legyen az bármilyen fajta (cérnametélt, csiga, eperlevél, kiskocka stb.), az nem mállik szét a levesben. Én csak olyan levestésztát veszek, ami legalább 8 tojásos!!

    VálaszTörlés
  8. Igaza van Mariának, egy négytojásos tészta legfeljebb kutyakajának jó. Mivel tanácsot kértél, én adok egyet: cérnametéltet piacon vegyél, olyan nénitől, aki maga készíti a tésztát.

    VálaszTörlés

@templatesyard