Vendégposzt: Képviselőfánk-torta


A torta keresztlányom névnapjára készült a hétvégén.


Omlós tésztalaphoz:
20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
7,5 dkg porcukor,
1 tojás sárgája,
csipet só.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órán át hűtőben pihentetjük, majd 180 fokon sütjük 15-20 percig egy 26 cm-es tortaformában. Rácson kihűtjük.
Képviselőfánkhoz(6-7 nagyobb fánkhoz):
4 dkg margarin,
125 ml víz,
1/2 teáskanál cukor,
1,5 dkg keményítő,
6 dkg liszt,
2 db tojás,
csipet só

A vizet felforrósítjuk a margarinnal, cukorral, sóval. Beleszórjuk a lisztet és a keményitőt. Mérsékelt tűzön fakanállal kevergetve főzzük, amíg össze nem áll. Majd kicsit hűlni hagyjuk, és beledolgozzuk a tojásokat egyenként. Sütöpapírral borított tepsire evőkanállal halmokat teszünk, de lehet habzsákkal is 3-4cm-es halmokat kreálni. Megsütjük 200 fokon 30 percig. Azonnal kettévágjuk, hűlni hagyjuk.
Majd a következő krémmel töltjük:
12,5 dkg szobahőmérsékletű mascarponét habosra keverünk, közben beledolgozunk 1 evőkanál kakaóport és 2 evőkanál porcukrot, végül 1 dl felvert tejszínhabot.

Krém a tortára:
2 dl almás gyünölcsjoghurtot összekeverünk 15 deka körtebefőttel (más gyümölcs és joghurt is lehet). 1,5 dl tejszínt felverünk, közben beledolgozunk egy zacskó zselatin-fixet. Összekeverjük a joghurtos gyümölccsel. Ezt a krémet kenjük a tortára, majd ráhelyezzük a megtöltött képviselőfánkokat. Képviselőfánkok közé körtét teszünk. A képviselőfánkokat pedig csokis desszertöntettel díszítjük

3 megjegyzés:

@templatesyard