Hozzávalók: 24x30 cm-es tepsi
150g finomliszt
150g rétesliszt
150g vaj
200g cukor
1 sütőpor
500g túró
750 g alma
2 dl tej
3 tojás
vaníliáscukor
fahéj
citromlé
csipet só
Elkészítés:
Az almát meghámozom, lereszelem, egy evőkanál citromlével meglocsolom. A liszteket, sütőport, sót, a cukor felét egy tálban összekeverem. a tojásokat elhabarom a tejjel egy kistálban. A vajat megolvasztom.
A vaj felét a tepsibe locsolom, rászórom a lisztes keverék felét, kézzel rámorzsolom a túrót, megszórom a maradék cukor felével. Ráhalmozom az almát, fahéjjal és cukorral megszórom. Beborítom a isztes keverék másik felével. Rálocsolom a maradék olvasztott vajat, és végül ráöntöm a tojásos habarékot. Félórát állni hagyom. Ezalatt a sütőt 180 fokra melegítem, betolom a tepsit, és kb. 30 perc alatt megsütöm.
A süti forrón lágy, szeletelés előtt hagyni kell kihűlni.
Az almát nem muszáj reszelni, kis darabokra vágva is a sütibe tehetjük. Nézd meg a meggyes lustarétest is.
Imádom. Én az almásat még darált dióval is meg szoktam szórni. :)
VálaszTörlésNagyon guszta finom lehet
VálaszTörlésnagyon jól néz ki
VálaszTörlésNa ma reggel hajnalban pontosan azon tűnődtem, hogy mi volna ha almás lusta asszony rétest készítenék. Délutánra hazajöttem a munkából és mit látok, hát Wise Lady, te elkészítetted. Milyen érdekes!
VálaszTörlésGuszta lett nagyon!