Húspác



2 teáskanál mustár
1-2 kávéskanál darált chili (cseresznyepaprika), ízlés szerint
1/2 kávéskanál őrölt fehérbors
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál paradicsompüré
4 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
1 kávéskanál morzsolt friss (szárított) kakukkfű
2 evőkanál olivaolaj

Összekeverem az összes hozzávalót, a hússzeletek mindkét oldalát bekenem, egy nylonzacskóban egymásra fektetem őket. A zacskóból a levegőt teljesen kiszorítom, tű nélküli fecskendővel kiszívatom, hogy levegőmentes legyen. A zacskó száját elkötöm. A hűtőben legalább 1 (de inkább 2) napig érlelem. Ezután grillen vagy tűzforróra hevített vastagaljú serpenyőben a húsokat megsütöm.

8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! Fotóid csodálatosak.
    Komolyan éhes lettem.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon boldog születésnapot kívánok,sok szeretettel!

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik, összefutott a nyála számban.Ki fogom próbálni köszi!

    VálaszTörlés
  4. Ez a húspác recept éppen jókor jött! Már csinálom is!

    VálaszTörlés
  5. Én is csatlakozom! Boldog szülinapot! :)

    És ezt kipróbálom, még soha nem pácoltam így húst. Csak sejtem, milyen finom omlósra sülhet e pác után...

    VálaszTörlés

@templatesyard