Karácsonyi menü




Az idén szinte semmi időm nem volt, hogy készülődjek az ünnepre, el voltunk foglalva az emeletre költözéssel, és az új konyha kialakításával. Az utolsó percig fúrtunk-faragtunk, takarítottunk, és még maradt is feladat. Így egy napos hajrában sütöttem 3 féle sütit, aztán pedig naponta főztem. A menü így alakult:
24-én délben fokhagymaleves és mákos guba.
Szenteste: fűszeres sült tarja, filézett lazac citrommal, tejszínnel, petrezselyemmel csőben sütve, tepsis krumpli, savanyúság, déli gyümölcsök (füge, ananász, banán és mandarin).
25-én: tárkonyos csirkemell leves, sült kacsacomb, tejszínes krumplipüré, őszibarack és szederbefőtt.
26-án az előző napi leves, töltött káposzta gerslivel.
A sütemények pedig:
Rigójancsi torta, Raffaello golyók, gesztenyés porhanyós kifli, sajtos tallér.

Volt és van vendég, szinte minden napra jut a héten. Pihenünk, filmet nézünk, játszunk.

5 megjegyzés:

  1. Imádom a Rigójancsit, ez a torta is gyönyörűen néz ki.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki a Rigó Jancsi!
    További kellemes ünnepeket kívánok! :-)

    VálaszTörlés
  3. Jó kis menütök volt, a Rigó ugyebár a kedvencem, talán már mondanom se kell.:-))

    VálaszTörlés
  4. Már nagyon vártalak, kíváncsi voltam mit készítettél a nagy hajrában. Remekül összeállított menü, és hát a torta is csodás. Ugyan olyan szép, mint annak idején a süti. :)

    VálaszTörlés

@templatesyard