Gesztenyével töltött nyúlgerinc - Szavazz!Ha tetszettek a nyulas receptjeim,
Pikáns nyúlcombok
Tárkonyos nyúlleves
akkor szavazz rájuk a Gasztrabbit Facebook oldalán Ott az oldal tetején nyomd meg a Tetszik gombot, majd a kép alatt válaszd a Tetszik feliratot. Köszönöm!


Hozzávalók:
1 nyúlgerinc dagadóval együtt
200 g sültgesztenye kikaparva
pár karika póréhagyma
kevés zellerzöld vagy szárzeller
kakukkfű
borsikafű
100 g bacon
só, bors

Elkészítés:
A gerincet úgy vágom le a nyúlról, hogy a dagadórész is rajta maradjon. Középen a két karaj darabot levágom a csontról kifelé haladva, de úgy, hogy a széle egyben maradjon. Ez azért szükséges, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen, de a csontos gerinc egyben tartja.


A gesztenyét sütőben megsütöm, félbevágom és kikaparom a belsejét. Hozzáadom az apróra vágott szárzellert, friss kakukkfüvet, borsikafüvet, 2 szelet vajat belemorzsolok, sózom, borsozom. Ezt ráhalmozom a gerincre, a dagadókat a töltelékre hajtom, és hústűvel megtűzöm. Kívülről is körbesózom, majd a szalonnával körbecsomagolom.


Egy kivajazott kisebb sütőtálba teszem, és 200 fokon kb. 50 perc alatt megsütöm. Kiemelem a tálból, hűlni hagyom. Addig a keletkezett húslevet kissé beforralom. Tálaláskor a töltött húst középen felvágom, az egészet lefejtem a csontról, és felszeletelem. A mártással leöntve adom az asztalra.

2 megjegyzés:

@templatesyard