Hozzávalók:
1 nyúl bordacsontos része négybe vágva
1 nyúl belsőségei: vesék, tüdők, szív, máj, velő
80 g sárgarépa
80 g petrezselyemgyökér
5 cm póréhagyma
1 negyed sonkahagyma ( vöröshagyma)
1 szál zellerzöld
1 szál petrezselyemzöld
1 szál tárkonylevél
3 szegfűgomba (vagy más erdei gomba)
20 g vaj
1 dl 30%-os tejszín
csipet őrölt szerecsendió
csipet őrölt fehérbors
2 cl konyak - valódi és nem szeszesital (elhagyható)
csigatészta
só
Elkészítés:
A bordákat 2 l hideg vízben felteszem, felforrás után takarékra veszem. Szűrővel leszedem a habját, 2 kávéskanál sót teszek bele és gyöngyözve főzöm fedő nélkül 1 órát. Lehúzom a tűzről. A pórét, répát és petrezselyemgyökeret karikára vágom, a hagymát felkockázom. Egy másik fazékban felforrósitom a vajat, és a pórét, hagymát, répát, gyökeret megdinsztelem rajta. Felengedem a nyúllevessel, a csontos húsdarabokat is beleteszem. A nyúltüdőt 4-be, a megtisztított veséket és a szívet 2-be vágom. A májat felszeletelem.
A levesbe teszem a tüdőt, szívet, vesét, őrölt szerecsendióval ízesítem. Hozzáadom a gombát és a zellert is. Felöntöm, ha kell 1,7 literre hogy készen kb. 1,5 l leves legyen. 20 percig gyöngyözve főzöm. Hozzáadom a csigatésztát, őrölt fehérborsot, és a felszeletelt májat, (a nyúlvelőt is, ha van) ha kell még, sót is. 10 perc főzés után beleöntöm a tejszínt és a konyakot, felforralom, és 1-2 perc után elzárom a lángot. Kiszedem a 4 bordadarabot, és a bordacsontokat kihúzom egyenként, majd a húst visszateszem a levesbe. Apróra vágom a tárkonyt és a petrezselyemzöldet, rászórom a forró levesre.
Tálalás előtt hagyom egy félórát "érni". Nagyon finom!
További nyulas receptek: http://gasztrabbit.blogspot.com/
Nagyon guszta
VálaszTörlés