Hozzávalók:
20 db palacsinta
750 g túró
3 evőkanál tejföl
5 tojás
6 evőkanál cukor
csipet só
1/4 rúd vanília (vagy 1 vaníliáscukor)
1-2 csavarás citromlé
50 g mazsola vagy apróra vágott aszalt sárgabarack, datolya (elhagyható)
100g vaj
Elkészítés:
Kisütöm a palacsintákat. A tojásokat szétválasztom. A sárgájákhoz adok 5 evőkanál cukrot, egy szelet vajat, és robotgéppel habosra-fehérre keverem. Beleteszem a túrót és a tejfölt. Adok hozzá egy csipet sót, egy csavarás citromlevet, a vanília kikapart belsejét és alaposan összekeverem. Most adható hozzá az aszalt gyümölcs (nem szükséges beáztatni, sülés közben fel fog annyi nedvességet venni, amennyi kell.
A sütőt bemelegítem 200 fokra. Egy tepsit vastagon kikenek vajjal.
A fehérjékből kemény habot verek, ha már habos, teszek hozzá egy csavarás citromlevet, és azzal is verem még 2 percig, végül beleadok 1 evőkanál cukrot, és azzal is verem még 2 percig. A habot óvatosan a túrótöltelékhez keverem.
Most következik a töltés. A palacsinta közepére teszek 2 evőkanál tölteléket, felhajtom az alját, most a két oldalát is ráhajtom, és alulról feltekerem. Duci kis csomagokat kapok. Beleteszem a tepsibe szorosan egymás mellé. A töltelék harmadát nem töltöm bele. Az egészet meglocsolom olvasztott vajjal, majd a kihagyott tölteléket a tetejére símítom. Betolom a sütőbe, és kb. 30-40 perc alatt megsütöm.
uhh...ez nem a gyorsételek kategória, annyi biztos...asszem irigylem belőled ezt a szenvedélyt és törődést amit a főzésre fordítasz
VálaszTörlésHmmm, nyami!
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNagyon guszta, szívesen ennék belőle
VálaszTörlésÉn hagyományosan feltekerem a palacsintákat,egymás mellé szorosan tepsibe rakom,szoktam túrósat,mákosat és diósat kakaósat is felváltva,majd vajjal és mézzel bőségesen meglocsolva ropogósra sütöm......ragad, ízes és nagyon gyorsan fogy,de ha megéri, hidegen is nagyon finom.
VálaszTörlésBiztos finom, egyszer sort kerítek rá, nagyon guszta!
VálaszTörlésSzerintem ez nagyon hamar nálunk is sülni fog!Nagyon finomnak látszik!:-))
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésLenne egy kérdésem, amire bárkitől szivesen várom a választ.
Vaníliarudat csak fiolás kiszerelésben láttam eddig a boltokban.Ezzel csak annyi a baj, hogy borzasztóan drága :(
Nem tudna valaki valahol olyan vaníliát amiből 1 db nem 500 FT ?
Megköszönném. A recept nagyon jó :). Ki fogom próbálni, ahogy már többel is tettem :) Csak így tovább!
Külföldről lehet rendelni kb. ötödáron. Én is ilyet használok.
VálaszTörlésszia,
VálaszTörlésén úgy csinálom a "túrós-rezgőst", hogy a feltekert üres palacsintákat 1-2 cm vastagra/vékonyra elvágom, és azt forgatom össze a túrós-habos szöttyel. a tetejére is megy felvert édes tojásfehérje és úgy sütöm ki. szuper az oldal!
szép napot!
Vera
@v
VálaszTörlésNagyon jó ötlet ez is, kissé más jellegű lesz így.
Köszönöm.
Köszönöm a receptet, nagyon tetszik!
VálaszTörlésNagy palacsintazabálók vagyunk, jól fog jönni! :D
A párom nem szereti a rakott dolgokat, mert szerinte szárazak. Én szeretem, ezért kerestem olyan receptet, ami mindkettőnknek kedvére lesz. Megtaláltam! Azt mondta, már az első falatnál érezte, hogy ez más! Isteni volt, teli a hasunk:)
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésNagyon örülök!