Pulykanyak leves



Hozzávalók:
1 kg pulykanyak
100 g sárgarépa
100 g petrezselyem gyökér
1 szelet karalábé
1 gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 szál lestyánlevél (vagy helyette egy szelet zeller)
3 szál petrezselyemzöld
10 szem egészbors
1 chili


Elkészítés:
A pulykanyakat megmosom, és 2,5 l hideg vízben felteszem főni. Ha felforrt, szűrővel leszedem a habját, és a lángot takarékra veszem úgy, hogy a leves épp csak gyöngyözve forrjon. Egy órát főzöm így. Ha letelt, egy húsvillával kiszedem a nyakakat egy másik fazékba, a levet pedig egy aprólyukú szűrőn át rászűröm. Az összes zöldséget hozzáadom, borsot, sót teszek bele, végül a chilit is beleteszem. A vizet kiegészítem hogy újra 2,5-3 l legyen. Ismét felforralom, és gyöngyöző forralással-melegítéssel fedő nélkül az egészet 2 óráig főzöm. Elzárom a lángot, a zöldséget külön kistálba kiszedem, a nyakakat egy másikba. 5 percig ülepedni hagyom a levest, majd a kristálytiszta lét a levesestálba merem. A levestésztát külön főzöm ki hozzá.

3 megjegyzés:

  1. Szerintem pulykanyakból a legfinomabb

    VálaszTörlés
  2. A marahafarok-leves után szerintem pulykanyakból van a legfinomabb leves. :) Én is nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta a leves és biztos nagyon finom!
    Én a múltkor pulykanyakból pörköltet készítettem, nagyon fini lett az is!

    VálaszTörlés

@templatesyard