Hozzávalók:
1 nagy karalábé
1 szál sárgarépa
30 g vaj
1 teáskanál liszt
3 szál petrezselyemzöld
1 szál kakukkfű (friss)
1 szál lestyán
2 dl tej
fehérbors
só
Elkészítés:
A karalábét kis kockákra vágom, a répát felkarikázom, majd a forró vajon párolom kb. 5 percig. Rádobom a lisztet, átforgatom, 1 liter vízzel felengedem, sózom. Addig főzöm, amíg a karalábé megpuhul. Hozzáadom a tejet, és felforralom. Leveszem a tűzről, fehérborssal ízesítem. A kakukkfüvet, lestyánt és petrezselyemzöldet felaprítom, és a forró levesre szórom.
Gyönyörű
VálaszTörlésHú, ettől leültem olyan csodás! :)
VálaszTörlésOlyan gyönyörűek mindig a fotóid, hogy az ember azonnal kedvet kap az evéshez és a főzéshez is!:) A korábbi receptjeid közül a máglyarakást megcsináltam otthon a családnak. Nagy siker lett:) Köszi!Kriszta
VálaszTörlés@Krisztina
VálaszTörlésKöszönöm :D. Örülök, ha kedvet csinálok hozzá, ez a célom. És annak is, hogy ízlett a máglyarakás.