Mini hotdog


Fiam kért vacsorára hotdogot, de nem volt túl sok időm-kedvem pepecselni, kiflisütés és virslifőzés helyett ezt az egyszerű változatot készítettem. Elégedett volt vele. Másnap az iskolába is ebből vitt.




Hozzávalók:
250 g finomliszt
150 g rétesliszt
1 tojás
2 evőkanál olivaolaj
2,7 dl tej
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
20 g friss élesztő
A kenéshez:
olvasztott libazsír (kacsazsír, disznózsír)

A hozzávalókat a kenyérsütőbe rakom, legutoljára a langyos tejben feloldott élesztőt. Megdagasztatom, és háromszorosára kelesztem.
Kiveszem a tésztát, átgyúrom, és két részre osztom, majd mindkettőből vastag hurkát alakítok ki. 10 percig pihentetem, majd egyenként hosszú, 2-3 mm vastag, szélesebb csíkot nyújtok belőlük. Mindkettőt beecsetelem olvasztott zsírral, és egyenként 3 rétegűre hajtom. 10 percig pihentetem, és mindkettőt hosszú, kb. 12-15 cm széles, 0,5 cm vastag téglalappá nyújtom.
Szélessége irányából háromszögeket vágok (kb. 6-6 darabot).



Hosszú juhászvirslit elharmadolok (normál virslit felezni lehet), egyet-egyet a háromszögek hosszabbik felére helyezek, majd feltekerem. Tepsibe teszem, betolom a sütőbe, begyújtom, 220 fokra állítom, és kb. 20 perc alatt megsütöm. Ketchupba, mustárba mártogatva, langyosan esszük.

10 megjegyzés:

  1. Jól néz ki..úgy megkívántam! :))

    VálaszTörlés
  2. Jaj, nagyon jol nez ki es en is nagyon megkivantam! de nem ertem ezt a haromszog vagast!? kerlek segits, ma meg szeretnem csinalni vacsira! szelessege iranyabol teglalapbol haromszogeket?? hogyan is?
    koszi
    eszti

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek, és remek ötlet ez a kis hajtogatósdi, olyan gyönyörű réteges lett a tészta!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű szép leveles lett a tésztája.
    Nagyon guszta kis falatok, gyerekeknél telitalálat! Bevetem a kisvendégeimnél én is. :)

    VálaszTörlés
  5. Jaj ezek nagyon jól néznek ki

    VálaszTörlés
  6. Hu, nagyon szepen koszi a gyors valaszt! mar a sutoben sulnek!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon édesek, én is kipróbálom majd ezt a formát!:-))

    VálaszTörlés
  8. Kipróbáltam, és fantasztikus! Mutatós és nagyon finom is egyben. Dupla adagot sütöttem, és a családban körbejárt. És nagyon laktató is! Bár az elkészítése elég pepecs meló volt, de megérte. Köszi a receptet.

    VálaszTörlés

@templatesyard