Szilva fagyi



Hozzávalók:
400 g nagyszemű ringlószilva
4 dl tejszín
1 evőkanál keményítő
3-4 evőkanál cukor
1 csipet só
1 teáskanál rum
1/2  kávéskanál fahéj

Elkészítés:
A szilvát félbevágom, kimagozom, egy szűrőbe teszem, és forrásban lévő vízbe merítem 1 percig. Kiemelem a vízből, kissé hűlni hagyom, majd a héját lehúzom. A keményítőt, cukrot és tejszínt csomómentesen elkeverem, sűrűsödésig főzöm. Hagyom kihűlni. A szilvát és a tejszínes keveréket összeöntöm, csipet sóval, fahéjjal, rummal ízesítem, botmixerrel pürésítem. Hűtőben 5 fokosra hűtöm, fagyigéppel elkészítem.

7 megjegyzés:

  1. Kíváncsi voltam ki csinál majd szilva fagyit... :)
    Nem csalódtam! Viszem is, mert nagyon szeretnék, de bevált recept nélkül nem vágtam bele.
    A színe, az megbabonázott! :)

    VálaszTörlés
  2. @Raindrop
    A ringlószilva a héja alatt vörös, és azért lett ilyen szép színű.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg! Itt a szilva fagyi ideje. Gyönyörű!

    VálaszTörlés
  4. Szupi! Egyébként nálam is a rnglószilva-dzsemnek van egy kis vörös beütése..-))

    VálaszTörlés
  5. Elkészítettem és fantasztikus! A tejszínes-keményítős fagyialap telitalálat, máshoz is használható lesz, úgy érzem!
    A mi gyengébb teljesítményű fagyigépünk is kellemes, krémes állagú fagyit készített belőle, rekordidő, kb. 20 perc alatt.
    Külön tetszik, hogy tojásmentes.
    A mi változatunk:
    - az egy zacskó tejszínt (2,5 dl) tejjel egészítettem ki 4 dl-re
    - rum helyett saját főzésű szilvapálinkákkal bolondítottunk rajta

    Köszönöm a receptet! M

    VálaszTörlés

@templatesyard