Hozzávalók:
1/2 kg nagyszemű ringlószilva
2 őszibarack
1 evőkanál finomliszt
csipet őrölt fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
5 evőkanál cukor
csipet só
kb. 5 dl tej
Elkészítés:
A ringlókat 1 percre forrásban lévő vízbe mártom egy szűrő segítségével, majd kiveszem, és a héjat lehúzom róluk. Ha meghűlt felkockázom.
Az őszibarackot meghámozom, kockákra vágom. A lisztet kevés vízzel csomómentesen elkeverem, felengedem kb.3 dl vízzel és felforralom. Belekeverem a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, sót. Az őszibarack és ringlókockákat a forró lébe teszem és a lángot elzárom alatta. Vízfürdőben lehűtöm. Ha már szobahőmérsékletű, akkor felengedem a hideg tejjel és hűtőben tovább hűtöm.
Nagyon tetszik, biztosan brutál finom!
VálaszTörlésA hideg szilvaleves az egyik kedvencem, ebből gondolom.
A kistál pedig bűbáj, nem tudok vele betelni! :)
Tényleg nagyon jól mutat a kis tálkában. Miből készült, porcelán vagy zománcozott?
VálaszTörlésMúlt héten ugyanezt a levest főztem, azzal a különbséggel, hogy a gyümölcsleveseket liszt helyett vaníliás pudingporral vagy étkezési keményítővel habarom be. De biztos így is nagyon finom lett...!
Ez egy kerámia levesestálka, kézzel festett. Legújabb szerzeményem a bolháról. Sajnos csak egy volt.
VálaszTörlésPárszor lementem én is a bolhára, olyankor mindig találtam is valamit, de ritkán jutok le, mert vasárnap egész délelőtt sütök-főzők.:)
VálaszTörlésDe a kanizsai bolhapiac tényleg híresen jó!
Nagyon jó kis tálka, szuper színe van a levesnek is!:-))
VálaszTörlésGyönyörű a fotó, a tálalás, csodás a leves!:))
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlés