Hozzávalók: 4 nagy, vagy 5 közepes darab
200 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 kávéskanál sikér (elhagyható)
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál olivaolaj (étolaj is lehet)
125 g friss élesztő (1 kocka negyede)
170-180 ml víz
pár csepp citromlé (elhagyható)
Elkészítés:
A hozzávalókat kenyérsütő üstjébe teszem, legutoljára a langyos vízben feloldott élesztőt. Megdagasztatom, és duplájára kelesztem. Kiveszem gyúrólapra és átgyúrom. 5 (4) egyenlő részre osztom kb. 100 g-osak (125 g) lesznek. Zsemlévé formázom, és letakarva 10 percet hagyom pihenni.
Enyhe lisztezés mellett kinyújtom körlapra őket - kb. 3 mm vastagra. Újból letakarom, és 10 percet állni hagyom őket. Addig a sütőt 240-260 fokra bemelegítem. A lapokat a sütőrácsra teszem (2-3 darabot), és 6 perc alatt készre sütöm őket.
Csodásan néz ki. Nagyon szépre sikerültek.
VálaszTörlésTökéletesek lettek
VálaszTörlésCsodaszépek!:-)) S tettél bele is valamit?:-DD
VálaszTörlésTermészetesen gyros készült belőlük.
VálaszTörlésNekem nem nyílt szét :(
VálaszTörlésSütőrácsra téve nem ragad oda?
Üdv.
true
@Névtelen
VálaszTörlésNagyon forróra bemelegített sütőben kell sütni. Probléma lehet elektromos sütő esetén. A gázsütő sokkal inkább hasonlít a kemencére.
Nem ragad oda a rácsra.
250 fokra melegítettem fel, a sütő leírása szerinti pizza-kenyér funkción sütöttem, ami úgy tudom, hogy mindenfelől melegít. Egy egész tepsi pizza 12 perc alatt van kész, és tökéletes. De én tepsibe raktam, nem mertem a rácsra. Meg se fordítod? A többi reciben így írják a pitát.
VálaszTörlésMég egy kérdés: a büfé a Te saját weboldalad? Ahogy nézem, a te receptjeid vannak rajta. Nagyon szép oldal, igényes, de én ezt is szeretem:)
@Névtelen
VálaszTörlésRácsra kell teni, ez fontos. Ez volt a baj. Nem fordítom meg, és nem ragad oda.
A Büfé az én oldalam, viszont egy kis csapat ír oda, nézd csak meg jobban. Örülök, ha tetszik.
Köszönöm a tanácsokat, jól sikerült a pita! :) Szépen felpúposodott.
VálaszTörlésNincs kedved egyszer egy útmutatót írni, a sütők funkcióihoz? Nekem pl. van rajta ventilláció, turboventilláció és thermoventilláció, de sajnos pontos leírást nem találok rá sehol, hogy mi mire jó. Gyanítom, hogy nem használom ki minden funkciót tökéletesen. Mivel nagyon jól ismered az élelmiszerek viselkedését, ezért úgy gondolom, el tudnád nekünk magyarázni.
üdv.
true