Legyen saját dietetikusod!

Egy cikkben már megemlítettem, milyen remek kezdeményezés az INBÉ = Irányadó Napi Beviteli Érték számainak feltüntetése az élelmiszereken.
Mióta tudom, hogy van ez a jelölés, nézem a termékeket, rajtuk van-e? A kampánynak is köszönhetően egyre terjed ez a jelölésrendszer, és már nemcsak a bolti termékeken szerepel, hanem pl. a gyorséttermi hamburgeren is. Én pl. ilyet találtam itthon:


Persze kell valaki, hogy segítsen az eligazodásban.
Hogyan táplálkozzunk úgy, hogy a napi étrendünk kiegyensúlyozott legyen? Az INBÉ kampányban résztvevők tudják, hogy a feltüntetett INBÉ számok kevesek ahhoz, hogy az emberek változtathassanak a táplálkozási szokásaikon. Ezért létrehoztak egy "kampányarcot", aki tanácsokkal segít nekünk. Saját dietetikusunk lehet, ő INBÉ Robo, akihez bátran fordulhatunk információért, tanácsokért. INBÉ Robo megismerhető a honlapon: http://inbe.hu/, de jelen van a Facebookon is! Itt találod meg őt: www.facebook.com/inberobo. Jelöld be ismerősként, és napi táplálkozási tanácsokat kaphatsz tőle, segít apró fogadalmakon keresztül, lépésenként haladni az egészségesebb táplálkozás felé. Ha megkedveled őt, lájkold, legyél te is a csapat tagja!


"A tudatos táplálkozáshoz elég egy apró fogadalom minden nap!" Ez a jelmondata INBÉ Robonak, és ez nagyszerű! Valljuk be, hányszor megfogadtuk már, hogy de aztán mostantól gyökeresen megváltoztatjuk az evési szokásainkat! Amit aztán nem bírtunk betartani, mert hirtelen túl nagyszabású változtatásba fogtunk.
Ismerjük a találós kérdést:
- Hogyan lehet megenni egy elefántot?
- Falatonként!
Ne akarjunk rögtön mindent megváltoztatni, haladjunk lépésenként. Tegyünk apró fogadalmakat, akár családtagjaink vagy barátaink előtt, és tartsuk be. Ha nincs ötleted, milyen fogadalmakat, lépéseket tegyél, abban is segít INBÉ Robo: Kérj egy napi fogadalmat tőle, és tartsd be legalább másnapig.
Csak annyit kell tenned, hogy meglátogatod INBÉ Robot a Facebookon, és megnyomod a Tetszik gombot.
Több mint 1300 ember tette ezt már, köztük én is.
Ha kérdezni akarsz INBÉ Robotól, válaszd a Fórum fület, itt elküldheted az üzeneted.
Én eddig két fogadalmat tettem:
- nem teszek cukrot a kávémba
- vacsorára nem eszem szénhidrátot
És mindkettőt sikerült betartanom, sőt nem csak másnapig!

2 megjegyzés:

  1. Nem vitatkozni akarok, csak egy apróságra felhívni a figyelmet:
    a zöldségek, gyümölcsök is tartalmaznak szénhidrátot, ezért nem mindegy, hogy a gyorsan vagy lassan felszívódó szénhidrátokról beszélünk.
    A szénhidrátok szót sokan általánosan használják a gabonafélékre és az abból készült ételek megnevezésére, holott ez így nem helyes és azt a téves benyomást keltik, hogy ha valaki nem eszi ezeket, akkor már szénhidráthiány fog nála kialakulni, holott erről szó sincsen.

    VálaszTörlés
  2. @Alexandra
    Köszönöm ezt a kiegészítést, nagyon fontos információ!
    Természetesen a vacsorát nálam is úgy kell érteni, hogy zöldséget azt eszem (általában egy szelet husival).

    VálaszTörlés

@templatesyard