Egy "kedves" kommentelő


Van egy névtelen kommentelőm, aki rendszeresen "megtisztel" a hozzászólásaival. Az első kettő kommentet komolyan is vettem. Beírogatja szépen sorban a receptek alá, hogy rossz, sőt erősebb szavaktól sem riad vissza. Bevallom, bántott a dolog. Feltettem a receptet, ki van próbálva, olyasmit nem teszek fel, ami rossz! Több napig bánkódtam, miért nem sikerült az illetőnek, mi lehetett a baj. Mikor már a harmadik ilyen jött, akkor egy kicsit utánanéztem az Analytics-ben, és kiderült, ugyanarról az IP címről érkeznek ezek a kommentek. A negyedik egészen durva szavakat is tartalmazott. Akkor jöttem rá, valaki szórakozik velem. Már két hónapja be-bepróbálkozik, én pedig eltávolítom ezeket.
Nem azért törlöm a kommentet, mert nem hízelgő az adott receptre, hanem azért mert rosszindulatú, ki sem próbálta, és ez mindig egy gépről jön. Ha tehát rosszat olvastatok valahol és azután én azt kitöröltem, az azért van, mert ettől a valakitől származik, és nem azért, mert nem bírom a kritikát. Sajnálom, hogy ennek a valakinek(?) ez okoz örömöt!

Nektek volt már ilyen kommentelőtök?

30 megjegyzés:

  1. :)))

    Nekem, nem, soha...:)))
    Amióta megvontam a névtelen kommentelés lehetőségét, azóta aznap regisztrált rosszindulatú kommentelőim lettek! Az élet szép, a hülyéket meg hagyni kell a fenébe... Jól tetted, hogy likvidáltad. Az IP címre rákerestél, hogy ki az? Nem lehet az IP-t kitiltani? Akkor muszáj lesz bejárni kávézókba, hogy kommenteljen a kis szánalmaska...

    VálaszTörlés
  2. Na igen, ha az ember valóban kipróbál egy receptet egy blogról és nem sikerül, talán tesz még egy kísérletet, de két rossz eredmény után már biztos leírja az adott blogot és nem fogja tovább gyűjteni a rossz tapasztalatokat.
    Úgy látom, Te mindig kifogod az ilyen fura embereket. Népszerűség átka ;)
    Hála az égnek, még nem volt ilyen tapasztalatom. De én még kismiska vagyok hozzád képest :)

    VálaszTörlés
  3. @Alexandra
    Csakhogy itt az az eset van, hogy ki sem próbálta! Egy nap akár 3-4 recepthez is beírt, de olyanokat, hogy leírni se lehet!

    VálaszTörlés
  4. @szepyke
    Természetesen kitiltottam, így aztán most nyugi van.

    VálaszTörlés
  5. Sajnálom :(

    Viszont észrevettem, hogy van egy névtelen, aki folyamatosan helyesírási és nyelvleckéket ad mindenkinek. Nálam is járt :)))

    VálaszTörlés
  6. Sajnos úgy vettem észre, hogy néhány embernek az a szórakozás, ha másokkal szórakozik. Amúgy köszönöm szépen a pizza-receptedet, elkészítettem a szósszal együtt, és nagyon finom lett, nagy sikere volt.

    VálaszTörlés
  7. Én is kaptam nemrégiben egy kioktató hozzászólást, mely szerint a felrakott leves egyáltalán nem az autentikus és nézzek utána a szakirodalomban stb. Kicsit bosszantott, mert ugyebár az ételekre is elmondható, ahány ház annyi változat. Vannak olyanok, akik élvezik,hogy beleköthetnek valakibe. Ne bosszankodj!

    VálaszTörlés
  8. Hihetetlen alakok vannak.

    Amit tőled véve elkészítettem - különös tekintettel a mályvacukorra - az mindig jól sikerült. :o)

    VálaszTörlés
  9. Azért köszi, hogy nem szüntetted meg a névtelen kommentelés lehetőségét! Van, hogy olvasva egy receptet szívesen rákérdeznék vmi részletre, ami nekem nem világos, de ezért nem akarok még egy meg még egy helyre regisztrálni. Ilyenkor várok, hátha más is fennakad, és megkérdezi :) Ha nem akad ilyen tanácstalan, akkor inkább nézek másik recept után. Csilla

    VálaszTörlés
  10. Már régebben történt velem ugyanez kritikán aluli stílusban, meg is válaszoltam annak rendje módja szerint, végül töröltem az egészet, nem hagytam ott csúfkodni.
    Azóta is akad egy-két hasonló eset, törlöm őket, és kész.

    VálaszTörlés
  11. Tudom, hogy sokan vannak úgy a dologgal, mint Névtelen/Csilla, akik nem rosszindulatból "névtelenkednek", de sajnálom. Próbáltam a kommentmoderálást, nekem nem megy. Úgyhogy valahoyg muszáj megszűrnöm azokat, akik tényleg érdeklődésből, kedvtelésből, netán szükségből járnak hozzám és nem azért, hogy bántsanak, szomorítsanak.
    Anno, a babaszoba.hu-n a kislányom naplójában szereztek nekem néhány "gyönyörű" percet, és akkoriban még ki sem lehetett törölni a hozzászólásokat.
    Ha az IP-cím kitiltható, akkor végülis megoldható a probléma, de tudom, egy-egy ilyen beszólás után sokszor napokig nincs kedved ide írni.

    VálaszTörlés
  12. Nekem volt.Rosszul esett nekem is.De túl léptem rajta.Én leírtam neki,ha nem tetszik akkor nem kell látogatni a blogomat.Azóta nem találkoztam vele.(Igaz nagyon mással sem kommentelés szempontjából.:D)

    VálaszTörlés
  13. Rém borzasztó hogy valakinek erre van ideje!!!!Nekem a nap 24 órája se lenne elég hogy végezzek a teendőimmel!

    VálaszTörlés
  14. Szerintem előbb-utóbb mindenkit megtalál 1-1 bunkó. Rá se ránts, töröld ki!

    VálaszTörlés
  15. Nos túlzottan nem veszem fel. Hanem csak inkább az az érdekes, hogy van ember, akinek ez okoz örömet. Sajnálatra méltó.

    VálaszTörlés
  16. Nem korrekt dolog névtelenül írni , hozzászólni, ez azonos a névtelen levelek stílusával. Nem kaptam még névtelen kommentet, de azt hiszem, el sem akarnám olvasni. Olyan jó azt látni, ha még nem is ért egyet, azt vállalja és mehetek a blogjára megnézni ki ő. A gyalázkodás és rosszindulat talán azért névtelen, mert nem a kapcsolat a célja, hanem holmi önös károkozás. Nagyon értékes és szép dolgokat készítesz, az ilyen alakok Hozzád nem érhetnek fel.

    VálaszTörlés
  17. Nálam is volt,de azóta moderálok,érdekes azóta egy se jön!Talán ,mert tudja,hogy ugyse fog megjelenni?:-D

    VálaszTörlés
  18. Nekem is volt olyan aki beírta,hogy xy ételt nem szereti,én is kitöröltem. ...csak névvel szabad engedni! Érdekes emberek vannak van aki lenyúlja a recepteket,van aki bántóan kommentel,van aki meg egy csillagot a T-Home versenyen. Valószínű irigy emberek és ennyi.
    A lényeg,hogy nem kell ezekkel foglalkozni! A családod jól szerencsére jól lakik,mi is szeretjük olvasni a receptjeidet. Azért is undorító az ilyesmi,mert aki tud kritizálni az vállalja fel a nevét! Megfigyeltem,hogy te is szeretsz alkohollal főzni!

    VálaszTörlés
  19. Nálam nem lehet névtelen kommentelni, aki nem akar regisztrálni, tud írni e-mailt. Volt már rá példa.
    Ettől függetlenül nem értem, hogy kinek okoz örömet a rosszindulatúság? Valaki boldogtalannak? Sajnálnivaló..

    VálaszTörlés
  20. Amit eddig tőled kipróbáltam minden sikerült, és rendszeresítettem. Több receptedet a blogba is kitettem, szóval elképzelni sem tudom, hogy fordulhat elő ilyen.
    Egyébként pedig minél több rendszeres olvasója van valakinek, annál jobban megnőnek a névtelen kritikusok is. Ez egyenesen arányos. :)

    VálaszTörlés
  21. Szerintem annak semmi jelentősége, hogy névvel vagy névtelenül lehet kommentet írni,ha valaki rosszindulatú szándékkal ír, és aláírja, hogy Kiss Kató, akkor sem vagyunk vele kisegítve.

    VálaszTörlés
  22. Egyes emberek örülnek, hogy elbújva egy nicknév vagy névtelenség mögött kiélhetik magukat. Csak körül kell nézni a blogok világában, sok ilyen kommentelő van. Valószínűleg ezzel kompenzálnak.

    VálaszTörlés
  23. Nálam nem volt ilyen de nem nagy forgalmú a blogom.
    Szerintem léteznek rossz indulatú emberek ők azok akik más sikerét irigylik..
    De a maguk sikeréért nem tesznek semmit. Ha tennének nem lenne idejük másnak beszólni!

    VálaszTörlés
  24. necsináddmá, hogy ezzel foglalkozol, de tényleg...azt gondolom, valamiféle irigység vezérli az ilyen kommentelőket...nem is értem, hogy gondolhatod, hogy maga a recept rossz, hiszen ha valakinek nem sikerül, kérdez és láthatja, hogy válaszolsz...a receptek pedig tele vannak személyesen kipróbált fortélyokkal és egyéb instrukciókkal :)

    VálaszTörlés
  25. Sajnalom...
    Engem eddig elkerultek a sertegetok, bar volt mar 1-2 epes megjegyzes. Remelem ezutan sem vonzom oket. De ha megis, atterek a megjegyzes moderalasra.

    Az a suti a fejlecben hihetetlenul jol nez ki. Megvan a receptje is a blogon?

    VálaszTörlés
  26. és? írt valamit erre is?

    VálaszTörlés
  27. Ez tényleg sajnálatos! :( Kritizálni lehet, már hogy ne lehetne... de ha az nem építő jellegű, akkor mi a fenének... :( ráadásul névtelenül... Mindenki szívvel-lélekkel csinálja azt, amit csinál! Miért kell belerondítani más munkájába? Nem értem én sem az ilyet!

    VálaszTörlés
  28. Az ilyennek és hozzá hasonlóknak az egyetlen életörömük, hogy másokat sértegessenek, mert valószínű, hogy ők maguk örök vesztesek. Irigyek és féltékenyek mások népszerűségére és sikerére. Nem kell tudomást venni róluk, úgyis ezzel lehet leginkább bosszantani az effélét.... :)
    Remek háziasszony vagy Wise Lady!

    VálaszTörlés

@templatesyard