Kincseim a bolháról 17. - Láboskák


No, hát ez az a kategória, amit csak úgy megvesz az ember, általában 100-200 forintért, de semmire se jó, használni ma már nem szoktuk. Már nem mostani a konyhai aprótárgyak összeszedése nálam, bár gyűjtésről nem beszélhetek. Ha meglátom, megveszem, mert...hát mert cukik.
Itt a bolhán szerzett apró lábasok vannak, fotózáskor azért szoktam használni őket.

Ez a láboska a kedvencem, a formája íves, mintája aranyos, kissé magasabb a szélességéhez képest, mint a hagyományos lábosarányok szerint szokás.
Sajnos fedő nincs hozzá. Teljesen hibátlan a zománca is. Én néha levest szoktam belőle enni.
Átmérője 11 cm, magassága 6 cm.


Ezt egy másik alkalommal találtam, fedőt is vadászok hozzá, hátha egyszer... Átmérője 12 cm, magassága 5,5 cm.


Egy méretre pontosan ugyanakkora láboska, mint az előző (12x5,5 cm), de már fedővel. Valójában először volt meg a fedő, és rá két hétre találtam a lábost. Erősen leharcolt állapotban volt, és itt-ott zománcsérülése is van.
Rusztikus :D


Ez a legújabb szerzeményem, egy icurka-picurka lábos és serpenyő. Annyira picik, hogy szerintem már babaedény kategória. De mindenesetre teljesen hagyományos, normál vastagságú zománcból vannak. A fehér fedő egy korábbi szerzemény, épp egy bögrére jó, nem gondoltam, hogy valaha is találok edényt hozzá. De ehhez a kettőhöz pont illik. A lábos átmérője 9,5 cm, a magassága 4 cm, a serpenyő ugyanilyen átmérőjű és 2,5 cm magas.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon szép kis edénykék, én sem tudtam volna ott hagyni_:))
    Judit.

    VálaszTörlés
  2. Édesek!
    Az a kis piros, az valami tünemény! Szeretek Nálad nézelődni, főleg a bolhapiaci csodáidat. Szoktam én is szétnézni bolhapiacon, de ehhez úgy gondolom, jó szem is kell, hogy meglássa az ember mit érdemes megvenni.

    VálaszTörlés
  3. Imádnivaló edénykék, olyan nosztalgikusak

    VálaszTörlés
  4. A szivecskéset én is imádom!
    Azt nem tudom, érdemes-e megvenni, hisz csak a kacatok szaporodnak itthon, de engem vonz minden konyhai dolog, ami "baba"-méretű

    VálaszTörlés
  5. hogy a csudába tudsz ilyen klasszul fotózni...addig nem nyugszom míg meg nem tanulom valahogy

    VálaszTörlés
  6. Nálunk a lányok babakonyhája van tele ilyenekkel, én is imádom őket! Ja és persze mindig szaporítom is, olyan ez, mint az apukák a villanyvasúttal:)))

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörűek, főleg a szivecskés!:-)
    Én sem tudok ellenállni a kis edénykéknek, csak sajnos nálunk nincs bolhapiac:-(

    VálaszTörlés
  8. Nagyon édes a szíves, mintha tálaltál volna már benn valamit, nem?:-))

    VálaszTörlés
  9. Én is a kanizsai bolhapiacon szoktam vadászni. Nekem is tetszenek a pici edények, van belőle két lábasom és egy kis fazekam+ fedő, csak nekem rózsaszínűek.(Ezek tetszenek)

    VálaszTörlés

@templatesyard