Hozzávalók:
500 g újkrumpli
1 szál sárgarépa
1/2 szál petrezselyemgyökér
szelet paradicsom
1 szál lestyán
2 szál újhagyma
köménymag
1-2 teáskanál pirospaprika
só
1 teáskanál liszt
kevés zsír
1 szál cserkészkolbász
Elkészítés:
A zsírt felforrósítom, a karikára vágott újhagymát megdinsztelem, ráteszem a lisztet, lepirítom. Félrehúzom a tűzről, elkeverem a pirospaprikát, vízzel felengedem. A répát, gyökeret hasábokra vágva beleteszem. Adok hozzá lestyánt, pár szem köménymagot, sót. A kockára vágott újkrumplit is beleteszem, 25 perc alatt megfőzöm. Egy hosszú szál cserkészkolbászt karikára vágok, beleteszem a levesbe, egy percig forralom még. Aki szereti, tejfölt és ecetet tehet a tányérjába, és arra merje a levest, de anélkül is finom.
Remélem le tudok menni a kertbe csónak nélkül, és megnézni, hogy mekkorák a zöldségek, mert én is készülök újkrumpli levest főzni. Egyébként ritkán van nálunk zöldséges krumpli leves, (a fiúk nem igazán rajonganak érte), de tavasszal zsenge hozzávalókból szeretem.
VálaszTörlésKlassz a fotó!! :)
Nagyon, nagyon guszta. Én is mindig rakok zöldségest a krumpli levesbe. Úgy a finom
VálaszTörlésEz most jól esne ebben a melegben.
VálaszTörlésÚjkrumpliból egészen más, én is nagyon hasonlóan készítem. Szép a fotó!
VálaszTörlésSzuper ez a rusztikus kép, fincsi lehet a leves!:-))
VálaszTörlés