Töltött csirkecomb




Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
4 csirkemáj
1 kis fej vöröshagyma
2 tojás
1 zsemle + tej az áztatáshoz
3-4 szál petrezselyemzöld
só, bors, oregano
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 szelet vaj

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom és a vajon megdinsztelem, hagyom kihűlni. Addig a csirkemájat a kés fokával lekaparom. Hozzáadom a tojást, a tejben áztatott, és kifacsart zsemlét belemorzsolom, beleteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a hagymás vajat is. Sóval, borssal és egy kávéskanál szárított oregánóval ízesítem. Összekeverem, és 1-2 evőkanál zsemlemorzsával egy lágy masszát készítek belőle. A csirke felsőcombjáról alányúlva lefejtem a bőrt (az oldalrészeken nem), kissé belesózok, majd megtöltöm a töltelékkel, és szépen elegyengetem. A töltelék maradékából egy kis hengert formázok. Ha kész kívül is megsózom a combokat, egy tepsibe helyezem, 1 evőkanál zsírt teszek alá, belerakom a töltelékmaradékot is és 180 fokos sütőbe tolom. A töltelékes része a comboknak hamarabb pirul, ha szükséges, akkor alufóliával lazán befedem. Én egy és negyed óráig sütöm.

7 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki. Éppen 4 csirkecomb vár elkészítésre, csak az a baj, hogy a csirkemáj 1 kilós tömbben van a fagyasztóban. No, még kiokoskodom, mi legyen, mert nagyon megfogott a recept.

    VálaszTörlés
  2. Amikor veszek, szétosztom négybe, direkt ilyesmi miatt:D
    De volt már velem is, hogy kellett pár darab, és egészben volt, megkértem az uramat, aki egy vasfűrésszel leszelt egy darabot :D

    VálaszTörlés
  3. Fenségesen néz ki. Nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  4. nagyon finom.Én oregáno helyett majorannát és még két fej gombát is teszek bele. Hmmmmm.

    VálaszTörlés
  5. nagyon jol néz ki most fogom én is majd megcsinálni karácsonyra de szerintem isteni lesz:)

    VálaszTörlés
  6. Főtt, vagy nyers tojást adsz hozzá?

    VálaszTörlés

@templatesyard