Hozzávalók:
1 sertésszűz
7-8 szelet húsos füstölt szalonna
kevés olaj
só (csak, ha szükséges)
bors
A sertésszüzet, ha kell, megformázom, a cafatokat levágom.
A húst 3 cm vastag szeletekre vágom.
A szalonnát felszeletelem.
Mindegyik medaliont körbetekerem egy szelet szalonnával, fogpiszkálóval megtűzöm. Őrölt borssal megszórom.
Sózni nem szabad!
A sütőt a legnagyobb fokozatra előmelegítem (230 fok nálam). Egy kis tepsit olajjal megkenek, a húsokat beleteszem. A forró sütőben 20 percig sütöm. Nem fog a hagyományos módon átsülni, hanem puha, szaftos marad.
A hús alatt keletkezett szaftot gyorsan zsírtalanítom, és tálaláskor köréöntöm.
Azonnal tálalom. Ha a szalonna nem volt elég sós, akkor a tányéron sózzuk, semmiképp sem sütés előtt.
Hm, de jól néz ki!
VálaszTörlésGyönyörű!
VálaszTörlésIgencsak nyelek nagyokat. Fantasztikusak
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Pont ilyet csináltam a múlt héten, főztem mellé egy kis lecsót, mártásnak. Isteni étel ez a sertésszűz, kár hogy nem annyira divatos, éttermekben alig kapni.
VálaszTörlésNagyon ínycsiklandó! Hasonlót már én si készítettem, de házi szalonnával körbetekerve.
VálaszTörlésIsteni finom mindenképpen!:)
Ez is ám házi szalonna! Nekünk mindig van. Azzal az igazi!
VálaszTörlésNagyon guszta!!!
VálaszTörlésSzemcsiklandozó!:-))
VálaszTörlésÉn most készítem remélem jól sikerül :)
VálaszTörlés