Sertés szűzérmék



Hozzávalók:
1 sertésszűz
7-8 szelet húsos füstölt szalonna
kevés olaj
só (csak, ha szükséges)
bors


A sertésszüzet, ha kell, megformázom, a cafatokat levágom.


A húst 3 cm vastag szeletekre vágom.


A szalonnát felszeletelem.


Mindegyik medaliont körbetekerem egy szelet szalonnával, fogpiszkálóval megtűzöm. Őrölt borssal megszórom.
Sózni nem szabad!


A sütőt a legnagyobb fokozatra előmelegítem (230 fok nálam). Egy kis tepsit olajjal megkenek, a húsokat beleteszem. A forró sütőben 20 percig sütöm. Nem fog a hagyományos módon átsülni, hanem puha, szaftos marad.


A hús alatt keletkezett szaftot gyorsan zsírtalanítom, és tálaláskor köréöntöm.
Azonnal tálalom. Ha a szalonna nem volt elég sós, akkor a tányéron sózzuk, semmiképp sem sütés előtt.

9 megjegyzés:

  1. Igencsak nyelek nagyokat. Fantasztikusak

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki! Pont ilyet csináltam a múlt héten, főztem mellé egy kis lecsót, mártásnak. Isteni étel ez a sertésszűz, kár hogy nem annyira divatos, éttermekben alig kapni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ínycsiklandó! Hasonlót már én si készítettem, de házi szalonnával körbetekerve.
    Isteni finom mindenképpen!:)

    VálaszTörlés
  4. Ez is ám házi szalonna! Nekünk mindig van. Azzal az igazi!

    VálaszTörlés
  5. Én most készítem remélem jól sikerül :)

    VálaszTörlés

@templatesyard