Ebben most a következők vannak:
1/2 uborka hámozva, szeletelve
1 hegyes, de édes és sárga csövespaprika szeletelve (csak tudnám a nevét, nagyon finom, a piacon vettem)
1 paradicsom gerezdekre vágva
1/2 lilahagyma vékony félkarikákra szelve
1 római saláta "szíve", azaz a belső zsenge rész, a levelek keresztben kettétépve
Az öntet:
2 teáskanál mustár
4 teáskanál olivaolaj
1 fokhagymagerezd pépesre nyomva
1 teáskanál balzsamecet
ízlés szerint chili, nagyon apróra vágva, én egy késhegynyit tettem
csipet fehérbors
csipet őrölt fahéj
A fokhagymát szétnyomom és ráöntöm az olivát. Beleteszem a chilit is. Jó félórát hagyom ázni, ezalatt az olaj kioldja az aromákat. Beleteszem a mustárt és a balzsamecetet, jól elkeverem. Jöhet a bors, fahéj. Ezután egy-két evőkanál meleg vízzel simára keverem, leöntöm vele a salátát, alaposan átforgatom, hogy minden darabkára jusson, hagyom tálalásig állni kb. félórát. Közvetlenül tálalás előtt megszórom sóval, ismét átforgatom, azonnal fogyasztjuk.
szia
VálaszTörlésnagyon sokféle étel receptjét tudod, ezért szeretném megkérdezni Tőled, hogy ismered-e ezt az ételt.
Marhahúsba beleklopfolják a zsemlemorzsát, majd valamilyen szaftban puhára párolják.Ha tudnád ezt a receptet nagyon örülnék ha leírnád.Előre is köszönöm.
Sok sikert kívánok a blogodhoz, sokat tanultam belőle.
Márti
Szia Márti!
VálaszTörlésEzt a receptet szívvel ismerem, és próbáltam is, marhahússal még nem csináltam, de jó, hogy eszembe juttattad, meg fogom csinálni és beszámolok róla!
szia Wise Lady
VálaszTörlésnagyon köszönöm, hogy válaszoltál, és türelmesen várom a bejegyzésedet
Márti
Isteni saláta!
VálaszTörlésFotózástechnikával kapcsolatosan tudsz tanácsot adni?
Mi a kérdésed? Írj mailt a Kapcsolat oldalról!
VálaszTörlés