Hozzávalók: 2 adag
300 g málna
4 dl víz
4 evőkanál cukor
3 dl tej
1 evőkanál tejföl
2 teáskanál keményítő
csipet só
csipet őrölt fahéj
pár csepp vaníliakivonat
2 evőkanál rum
Elkészítés:
A vízben csomómentesen elkeverem a keményítőt, felforralom sűrűsödésig, elkeverem benne a tejfölt és ráöntöm a málnára. Egy szűrőn átpasszírozom. Feloldom benne a cukrot, beleteszem a sót, fahéjat, vaníliát. Hagyom hűlni langyosra. Hozzáöntöm a tejet, rummal ízesítem, hűtőben lehűtöm. Tálaláskor egész málnaszemeket is teszek bele.
Hű, de jól néz ki és milyen finom lehet! Fahéjjal, hmm... Egészségetekre! Gondolom, nem is maradt belőle??
VálaszTörlésMerci
Edény is, leves is gyönyörű:)Finom is lehet, nekem a málnához még eddig nem jutott eszembe a rum, de miért is ne?
VálaszTörlésIstenien néz ki és nagyon szép, főleg a főképed az csodás
VálaszTörlésLátom ma mindketten mánáztunk!:-)) Csodaszép a fejléc is, a levesm meg a "tányér" is!:-))
VálaszTörlésNagyon nagyon tetszik a fejléced! :) Az előző is telitalálat volt, gratulálok!
VálaszTörlésNagyon finom volt, és nem is maradt. A rum illik hozzá, de nem szabad elnyomni vele a málna ízét.
VálaszTörlésA fejlécemtől én is el vagyok "ájulva", szóval most ez a kedvenc képem nekem is.
Nagyon fincsi lehet, ezt ki kell próbáljam!!!
VálaszTörlésJajjjjj nekem! Mindjárt kigurulnak azok a csodás málnaszemek a képernyőről! Gyönyörű! :)
VálaszTörlés