Rozmaringos csirkesült



Nagyon egyszerű, nagyon finom! Amíg sül, lehet mással foglalkozni. Most így készült:

4 csirkecombot és 4 csirkeszárnyat besózok. (A felsőcomb bőre alá is). A tepsiben 1 evőkanál kacsazsírt kenek el. A húsokat beleteszem. Egy rozmaring ágat leveleire szedek, és minden húsra 2-3 levelet szórok. Húsos füstölt háziszalonnábol 2-3 mm vastag, 10 cm hosszú szeleteket vágok, minden húsdarabra ráborítok egyet.
A sütőt 180 fokra begyújtom, a tepsit betolom, 1 és negyed óráig sütöm. A szalonnaszeletek nagyon ropogósra sülnek, a hús omlós, puha lesz. A zsírt tálkába leöntöm, másnap vacsorára zsíroskenyérhez isteni.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon ínycsiklandozó ez az étel. A látványa pedig lenyűgöző. Imádom az ilyen receptet, amelyik egyszerűen nagyszerű. Remek vendégváró lehet.

    VálaszTörlés
  2. Csodásan néz ki, nagyon kívánatos

    VálaszTörlés
  3. Arra lennék kíváncsi, hogy nem raksz alufóliát a húsra? Nekem valahogy minden olyan sokáig sül és puhul, soha nem elegek azok az időpontok, amiket a recikben olvasok :( Azt hittem régebben az ócska gáztűzhelyem a hibás, de most a hiper-huper sütőmmel is így van. Nem értem én ezt... Múltkor próbáltam olyan fedeles sütőtálban sütni a csirkét, ami Neked is van, de katasztrófa volt. Kb. 3/4 óra alatt még tiszta nyers volt benne a csirkecomb. Nem tudom, mit csinálhatok rosszul...
    Ez iszonyat jól néz ki viszont :)

    VálaszTörlés
  4. Nem teszek rá alufóliát. Nem tudom, mit lehet tenni, a helyedben feljebb venném akkor a hőfokot eggyel, süss 200 fokon. Én is utálom, ha a csirke sületlen, de a saját sütőm ezeket az időket tudja. Te süsd másfél órát, biztos jó lesz.
    Háromnegyed óra biztosan kevés, én legkevesebb 1 óra 15 percet sütöm.
    Igaz, én ezt eddig nem írtam, de az enyém nem elektromos sütő, hanem gáz.

    VálaszTörlés
  5. A magyar dietetikusok ajánlásával!
    Különben istenien néz ki...

    VálaszTörlés
  6. Ildikó: hát igen! De néha ez is kell :D

    VálaszTörlés

@templatesyard