Joghurtos eperfagyi




Hozzávalók:
250 g eper
200 g natúr joghurt
70 g porcukor
4 cent mentaszirup (elhagyható)
2 cent semleges rövidital - gin, vodka, pálinka, konyak (elhagyható)
csipet só

Elkészítés:
Az epret megmosom, egy magasfalú edényben botmixerrel turmixolom. Hozzáadom a vaníliát, sót, mentaszirupot, a röviditalt, és elkeverem. A joghurtról a felesleges savót leöntöm, hozzáadom az eperhez, és összekeverem. Hűtőben lehűtöm, majd fagyigéppel elkészítem. Az alkohol csökkenti a fagyáspontot, semmiképp se tegyünk hozzá 1 teáskanálnál többet mert hosszabb idő kell a fagylaltgépben!

4 megjegyzés:

  1. Naggggyon szépséges, így, ahogy van, viszem is!:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik.
    Érik már az eprünk,fagyiban is gondolkodom.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm a receptet,igazán finom lett a fagyi,sikert arattam vele!!Köszi még egyszer.Andrea

    VálaszTörlés

@templatesyard