Csupazöld saláta



Csirkét sütöttem, és egy salátát akartam mellé készíteni. Körülnéztem a hűtőben, mi minden van itthon, és előszedtem, amiket találtam. Egyedül a paradicsom lógott ki mind közül, úgy adódott, hogy csupa halványzöld színű hozzávaló akadt a kezembe. Gyorsan visszatettem a paradicsomot, és eldöntöttem, ma csupazöld saláta lesz. Rozmaringos csirkével és újkrumplival mindenkinek ízlett.

Hozzávalók:
1/4 - jégsaláta
10 cm póréhagyma
1/2 zöldalma
1/2 uborka
Az öntethez:
1 teáskanál csípős mustár
1 kávéskanál méz
2-3 evőkanál olivaolaj


Elkészítés:
A jégsalátát laskára vágom, a pórét felkarikázom, az uborkát meghámozom, hosszában 4 szeletre vágom, ezeket keresztben felszeletelem (hosszúkás hasábok lesznek). A zöldalmát meghámozom, és vékony szeletekre vágom. Tálba teszem, összeforgatom.
Egy tálkába teszem a mustárt, mézet, olivát és sót, jól kikeverem. Hozzáadok a melegvizes csapból pár evőkanál meleg vizet, simára keverem.
Csak tálalás előtt öntöm az öntetet a salátára, hogy ropogós maradjon. Salátáskanállal átforgatom, hogy mindenütt érje.
Aki szereti, az öntethez hozzátehet 1 gerezd apróra vágott fokhagymát is. Nálunk a kisfiam nem rajong a fokhagymás salátáért, ezért nem tettem bele.

3 megjegyzés:

@templatesyard