Sült oldalas serpenyőben


A legfontosabb hozzávaló egy vastag, nehéz serpenyő, amelynek van jól illeszkedő fedője (ne legyen lyuk a fedőn). Lábas is lehet, olyan, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel.


Az oldalast feldarabolom. A serpenyőben 4-5 evőkanál olajat, vagy egy-két púpos evőkanál zsírt forrósítok. Az oldalas darabokat minden oldalukon megpirítom. Ezután leveszem a lángot, az olajba két pucolatlanul félbevágott fokhagymagerezdet dobok, a húsokat megszórom sóval, a serpenyőt lefedem. Így párolom félóráig, ekkor a húsokat megfordítom, másik oldalukat is megsózom. Újabb félóra párolás után a lé általában elforr. Fedő alatt tovább pirítom a darabokat oldalanként még 15 percig. Ha a lé nem forrt volna el, akkor a fedőt le kell venni addig, míg zsírjára nem sül. Az oldalas kívül megpirul, zsírja kisül, a belseje omlós, puha lesz.

22 megjegyzés:

  1. De rég ettem!!! Az az illat, az az íz!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Hát ez a merénylet kategória!
    Elképesztően gusztusos!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek! És még van egy kicsi a hűtőben, én meg csak teázhatok. Brühühü :-(

    VálaszTörlés
  5. Szeretjük az oldalast, sűrűn készítem. Időnként erősebb fűszerezést kapnak, máskor pedig csak sót.Nem sütőben sütöm, hanem én is lábasban.
    Elárulod a titkot, hogy tudsz ilyen szép éles képet csinálni? Olyan valósághűek a husik!! :)

    VálaszTörlés
  6. És ha tudnátok milyen fincsi volt!

    Thrini: egy nem nagy szám fényképezőgépem van, de a maga kategóriájában nagyon jó (100000 alatti), nyáron vettük. És, ami lényeges, állványról fotózok, gyakran távirányítóval. Ez az élesség titka.

    VálaszTörlés
  7. Jókaja fogyózol? Szemmel eszel? :D

    VálaszTörlés
  8. Júúúúj, szaladok a konyhában van még egy kis gyöngyhagyma, meg egy kis friss kenyérke :) nagyon gusztusosak, s még ilyen későn is tudnak étvágygerjesztőek lenni. Ez már baj:) Én vastag kacsasütőben szoktam késziteni.

    VálaszTörlés
  9. Befújtad lakkal?:-DD Hogy csillog!Gyönyörűűűűűűű!:-))

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a receptet, ilyen finom oldalast még soha nem sütöttem, mint két hete. Most meg a frász kerülgetett, mert csak sejtettem, hogy Nálad volt a recept, de végre megtaláltam, és most ugyan nem oldalast, de bőrös lapockát fogok ezzel a módszerrel sütni.

    VálaszTörlés
  11. Jól vettem ki a szavaidból, hogy nagykanizsai lakos vagy?

    VálaszTörlés
  12. Szia Répafül, örülök, hogy ízlett.
    Igen.

    VálaszTörlés
  13. Válaszok
    1. Általában a hús tartalmaz nedvet, és azért kell a lyuk nélküli jól záró fedő, hogy a saját levében párolódjon. De ha nem elég a húsnedv, 1-2 evőkanál víz mehet alá.

      Törlés
  14. A ketszer harmincperces parolast fedo nelkul csinaltad?

    VálaszTörlés

@templatesyard