Karácsonyi kevert süti




Hozzávalók:
2 tojás
180 g cukor
80 g vaj
2 dl joghurt
1 dl tej
80 g darált mandula
50 g rétesliszt
170 g finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 vaníliáscukor (vagy kivonat)
csipet só
1 citrom sárga héja aprítva, kandírozva
2 narancs sárga héja aprítva, kandírozva
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál aszalt sárgabarack aprítva
csipet fahéj
csipet őrőlt szegfűszeg

Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra mixelem, hozzáadom a puha vajat, azzal is elkeverem. A liszteket, mandulát, sütőport, szódabikarbónát, vaníliáscukrot és a sót összekavarom. A tojásos masszához öntöm a joghurtot és a lisztes keverék felét, összemixelem. Hozzáöntöm a tejet és a lisztes keverék másik felét, simára keverem. Hozzáadom az apróra vagdalt citrom- és narancshéjat, mazsolát és a sárgabarackot is. A tésztát hosszúkás formába öntöm, amelyet előzőleg kibélelek sütőpapírral, a tetejét homorúra igazítom, azaz a széle magasabb, a közepe mélyebb legyen. 180 fokos előmelegített sütőbe tolom, és kb.30-35 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd kiveszem a süteményt, és a papírt óvatosan eltávolítom róla.

Read more: http://hungariancook.blogspot.com/2009/10/mandulas-joghurtos-kevert-suti.html#ixzz0bCKLaRAy
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives

4 megjegyzés:

  1. Ó, hát ez nem sima kevert, hanem egy finom gyümölcskenyér!! A férjem kedvence:))
    Hasonlót én is sütök minden karácsonyra...

    VálaszTörlés
  2. Hasonlóan készítettem én is,de nekem nem volt benn joghurt. De így lazább lehet! Kipróbálom!:-))
    Szép nagyon!Ezt anyukádnál fényképezted?

    VálaszTörlés
  3. Gondolom a joghurt miatt olyan jó puha lehet és nem folytós, ugye?
    A kép gyönyörű.

    VálaszTörlés
  4. A joghurt jót tesz neki, nem olyan fojtós valóban.

    VálaszTörlés

@templatesyard