Filmek és jelenetek

Raindrop dobta a labdát, említsek meg 5 filmjelenetet, amely a kedvencem. De én is úgy jártam, mint ő, előbb volt meg az 5 film listája, mintsem egy-egy jelenetet ki tudnék ragadni. Azért ahol tudok, kiemelem a kedvenc jelenetemet is. Az 5 film:

Oszkár
Ponyvaregény
A felolvasó
Karácsonyi vakáció
Igazából szerelem

Akkor sorban:
A Karácsonyi vakáció és az Igazából szerelem minden évben kötelező darab nálam ünnepek táján. És most is ugyanolyan jól szórakozom, mint először, pedig hányszor láttam már őket!
Az Igazából szerelem a legeslegjobb modern mese, minden klappol, tökéletesen alakul, mindenki jó fej, és a szerelmi kapcsolatok összes alaptípusa megtalálható benne. Meg az összes ideális megoldás. Az egyik kedvenc jelenetem, amikor az írónak ügyetlenség folytán szétrepül a kész kézirata, bele a tóba, és a szolid szolgálólány és az író is bemegy, hogy összehalássza őket. Közben mindenki mondja a magáét a maga nyelvén, nekünk pedig alá van írva a mondókájuk jelentése, így mi mindkettőt értjük. És érdekesen alakul a "párbeszéd". Ugyanezen páros lánykérési jelenete, mindig meghat, könnyekig, szóval bőgök :D. Pedig már nem is hiszek a tündérmesékben. Vagy mégis? De a legeslegkedvesebb, amikor Emma Thompson megtalálja a férj másik nőnek szánt karácsonyi ajándékát, amely egy ékszer, azt hiszi, ő fogja megkapni. ezzel szemben a fa alatt csak egy semmitmondó ajándékot talál. Ahogy eljátszotta fájdalmat, majd annak eltitkolását!  Zseni a nő!
A Karácsonyi vakáció egyszerűen szuper figurákból áll, nagyon vicces végig, rengeteget szoktunk nevetni rajta. Kedvenc jelenetem, mikor Eddie meghozza a piros masnival átkötött gonosz főnököt, aki nem adott pulykapénzt, és akkor berontanak a kommandósok kiszabadítani. Senki se mozduljon! Mindenki megdermed az adott pózban, s Griswoldné épp az ura zacskójára tett kézzel. Ennek a filmnek aztán újra megcsinálták a szinkronját, mégpedig úgy, hogy az eredeti amerikai szöveget hűen lefordították. Tv-ben láttam, no nem az egészet, mert akkor jöttem rá, hogy egy csomó poén hiányzik belőle, s csak semmitmondó mondatokat hallok helyettük. És így tudtam meg, hogy ez a film valószínűleg sokkal viccesebb az elsőnek készült szinkronnal, mint az eredeti film maga. Pl. hiányzik az a poén is, amely szállóigévé vált nálunk: Griswoldék karácsonyfája leégett, a ház ura addigra már meglehetősen berágott, és felkapja a láncfűrészt, hogy mostmár pedig akárhonnan is, de szerez egy karácsonyfát. Lefelé indulva a lépcsőn, meglátja az egyik karfa gombját, amely lazán lötyög (és valószínűleg többször szóltak már neki, hogy meg kellene csinálni). Beindítja a láncfűrészt, és begőzölve lefűrészeli ezt a gombot, majd bekiált a feleségének: Drágám, megcsináltam a karfát!
Még egy kedvenc a filmből:



Az Oszkár egy sziporkázó klasszikus bohózat filmen egy az egyben előadva. Sokat nevettem rajta, és ebből a filmből tudtam meg, hogy Stallonet mégiscsak igazi színésznek tekinthetem (mert addig a Rambo filmek alapján egy nagy nullának tartottam).
A Ponyvaregény, és majdnem az összes Tarantino film, (kivéve a Kill Bill 2.-őt, mert az olyan haláli unalmas, hogy egyszer sem bírtam végignézni, szerintem nem is ő csinálta :D).
És a nagy kedvenc, A felolvasó. Ezt könyvben olvastam először, kb.4-5 évvel ezelőtt. A Nyugatiban vettem a 350Ft-os árusnál, két könyvet, ezek voltak csupán normálisak, a többi a megszokott szemét. Még a vonaton elolvastam, és mellbevágott. Nemrég láttam a filmet, és ugyanannyira tetszett. Mivel a könyv elég vékony, forgatókönyvnek vették, nem hagytak ki belőle, nem tettek hozzá, végig hűen követték, még az apró részleteket is. Az egyetlen olyan film, amelynek a megtekintése nem okozott csalódást a könyv elolvasása után. Kate Winslet pedig fantasztikusan játszik. Jelenetet nem tudok kiemelni, az egész jó.
Tovább dobom a kérdést:
Andinak
Thrininek
Kiskuktának.

8 megjegyzés:

  1. Látom már, ez a játék a kedvencem lesz!! Kapok jónéhány "megnézendő filmötletet", meg kiderül pl., hogy ezt a Karácsonyi vakóciót mi is 100x vihorásztuk végig:)) Szerintem is szenzációs!!
    A felolvasót nem ismerem, de utánanézek...
    Köszi!!

    VálaszTörlés
  2. A felolvasó kivételével mindegyik a toppon van nálam is:) Karácsonyi vakáció az első szinkronnal sokkal jobb, nem is értettem miért szinkronizálták át:(
    Az Oszkárt pont tegnap néztem meg imádom:))olyan fura hogy Amerikában hihetetlen nagy bukás volt.
    Más a rotschildot feltettem

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen a játékba hívást! Be kell valljam, hogy én ezzel bajban leszek, mert pocsék a névmemóriám, a színészekét sem jegyzem meg, igaz nem is nagyon törekszem rá, de majd kérek a férjemtől segítséget (na jó, egy párat azért tudok én is). A filmek nagyjából megvannak, bár az Oszkár és az Igazából szerelem nálam is szerepelt volna, majd igyekszem mást választani.

    VálaszTörlés
  4. A Felolvasóra másodszor hívjátok fel a figyelmemet, pedig, már mióta meg akarom nézni...

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen,igyekszem válaszolni. A Tieidet is nagyon szeretem. Az Igazábólt a legjobban!:-))

    VálaszTörlés
  6. Lady!
    Köszi a játékra hívást! Szinte soha nem nézek tv-t, viszont dvd-zni néha szoktam.
    Az Igazából szerelem nekem is bejött, főleg, mert egyik kedvencem C.Firth, róla majd nálam bővebben.
    A felolvasót még nem láttam, de a könyvet olvastam.
    Oszkár? Hú nagyon régen láttam. Osztom a véleményed Stalonnéval kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  7. Szégyen? De egyiket sem ismerem.:( Valami rémlik előttem egy oylan jelenetről, amikor a nő felfedezi a másik nőnek szánt gyűrűt vagy mit, de nem tudom behatárolni. Valami festményt vagy képet kapott helyette? Az a film lenne? De semmi másra nem emlékszem. De te is felcsigáztad a kíváncsiságomat, mint Andi. :)

    VálaszTörlés
  8. Igen, valószínűleg jóra gondolsz. Tessék megnézni őket :)

    VálaszTörlés

@templatesyard