Hozzávalók:
1 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemzöld
szeletke vaj
szeletke zeller
kis darab vöröshagyma
1 teáskanál liszt
csigatészta
5 fej gomba
só, bors, csipet lestyán
Elkészítés:
A vajon megfuttatom a felkarikázott répát a hagymával és a zellerrel együtt. Ráteszem a lisztet, kicsit lepirítom, vízzel felengedem. Beleteszem a szeletelt gombát, a petrezselyemzöldet, pár szem szemesborsot, csipet lestyánt, és megsózom. Hozzáadom a levestésztát is, felforralom. Addig főzöm, amíg a répa megpuhul.
Ugye-ugye,meg is mutatom a receptedet az egyik állandóan zacskós-levest főző ismerősömnek.
VálaszTörlésAzért ez mégse műizékkel van tele,s nagyon gyors,egyszerű,guszta,szép,finom!:-))
Jaja, ez a "házi zacskós" leves? :DDD
VálaszTörlés:-DDDD
VálaszTörlésMár rég elmentettem ezt a receptet, arra az esetre, ha kicsit másra vágynék, mint az a gombaleves, amit csinálni szoktam. Most megcsináltam és tetszik, de nekem kicsit ízetlen lett (biztos túl keveset raktam bele a fűszerekből), úgyhogy kicsit feldobtam még egy kis Vegetával. Így viszont Isteni lett! Köszi a receptet! Kriszta, Dublin
VálaszTörlés@Kriszta
VálaszTörlésÉn a lestyánt használom, az is umami ízű.