Gombamártás



Hozzávalók:
250 g gomba
1 kis fej vöröshagyma
50 g vaj
1 csapott evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl

őrölt bors

Elkészítés:
A hagymát nagyon apróra vágom, a vajon kis láng felett megdinsztelem. Ráteszem a felszeletelt gombát, kevergetés mellett dinsztelem 5 percig. Rászórom a lisztet, kissé pirítom, 2 dl vízzel (vagy levessel) csomómentesen, kevergetés mellett felöntöm. Visszateszem a tűzre, beleteszem a tejfölt is, felforralom. Ha kell, teszek még vizet. Őrölt borssal és sóval ízesítem, 1 perc forralás után kész.

4 megjegyzés:

  1. Fincsi,fincsi:-))Látszik is a gombán,hogy valami finom barna lehet,ugye?

    VálaszTörlés
  2. Húsokhoz "használod" mártásnak, és milyen húshoz?

    VálaszTörlés
  3. Sütőben és serpenyőben sütött bármely húshoz. Ideális, ha rizs a köret, de krumplival se rossz.

    VálaszTörlés

@templatesyard