Fokhagymás dagadó



Ennél egyszerűbb étel nincs is. Egy kilós dagadót besózok és befűszerezek, majd sütőzacskóba teszem. Kb. 160-170 fokon másfél órát sütöm. Ha kész, a húst kiemelem, a visszamaradt pecsenyelét kanálka keményítővel besűrítem.
A mostani fűszerezés ez volt: 2 gerezd szétnyomott fokhagyma, kávéskanál pirospaprika, 2 kávéskanál paradicsompüré, őrölt bors és őrölt gyömbér. Ezt egy kanál vízzel összekeverem és a húst bekenem vele.

3 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem, nálunk is sokszor készül. Megint gyönyörű a fotó! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom! :)
    És azzal a haragoszöld brokkolival irtó gyönyörű! Jól mutatnak együtt - mint egy festmény!

    VálaszTörlés

@templatesyard