Az utazásról hoztam


Majdnem egy hétig nem voltunk itthon, mert végiglátogattuk szeretteink sírját, és egyúttal töltöttünk egy kis időt anyukámmal és anyósommal is, illetve a már nem velünk élő gyerekeinkkel. Így nem volt alkalmam bejegyzést írni.
Egyben néhány dolgot is sikerült beszereznem, ami a blog írásához is hozzájárulhat.
A szegedi piacon vásároltam házi őrölt pirospaprikát, és 40 Ft/kg áron 2 nagy zsák gyönyörűséges krumplit télire. Beszereztem még egy füzér chilipaprikát is, és egyébként meg csak bámultam, milyen jó lenne, ha nálunk is ilyen gyönyörűséges piac lenne itt Zalában. A krumplikérdés nagyon fontos volt, mert errefelé rettenetes minőségű krumplit lehet csak kapni, mondhatnám takarmánynak való csak. Így mióta itt lakom, Szegedről vásárolunk, ha arra járunk. Sok évig apukám vette, mikor meglátogattuk őket, mindig volt egy nagy zsák krumplija, zöldségféléje a számunkra. Sajnos apukám már nincs köztünk, már nem gondoskodhat rólunk.
A másik fontos változás, hogy hazafelé "beugrottunk" Pécsre, ahol vettem kéz alól egy elég jó számítógépet. Az enyém már 5 éves (bár folyamatosan fejlesztett) gép volt, ez pedig több nagyságrenddel jobb 1 éves gép. A laptopomat elvittem a lányomnak, aki a szakdolgozatát írja rajta, így sürgetővé vált, hogy egy normális gépet szerezzek. Ezzel szórakozgattam az elmúlt két napban, hogy megfelelően működjön.
Szereztem néhány receptet is, amelyek majd szintén felkerülnek a blogba.

10 megjegyzés:

  1. Na jól van,érthető,hogy eltüntél egy időre,de azért célozgathatnál,hogy mennyi időre mész,mert az aggódos ember(lánya),tudod,hogy lerágja a körmeit,hogy merre lehetsz...:-)
    Várom az új recepteket!:-))

    VálaszTörlés
  2. Képzeld! Én a nagy "csak magyar dolgokat vegyünk", belefutottam abba, hogy vettem chilit, rá van szépen írva, hogy ki az őstermelő, akitől származik...
    Erre a zöldséges szomszédom mondja, hogy ez bizony chilei. Mondom neki, dehogy, magyar, ott van rajta. Erre röhögött egy jót, jah, persze, ott van rajta...
    Chilei, csak átcsomagolták...
    Borzasztó mérges vagyok miatta. Megkeresem az őstermelőt és megérdeklődöm, hogy tényleg mi az igazság...

    VálaszTörlés
  3. Szepyke, amit én vettem a piacon a nénitől, az biztos magyar. Nagy disznóság egyébként, mert azt hiszed hogy, pedig dehogy.

    Andi, egy helyen céloztam, hogy nem leszek :D
    Jó ám, ha lerágják a körmöt miattam :D

    VálaszTörlés
  4. Akkor most indulhat a blogírás ezerrel!:)
    Örülök, hoyg visszajöttél!:)

    VálaszTörlés
  5. akkor végre egynél több mag duruzsol a masinában?

    VálaszTörlés
  6. Igen, kétmagos, és AMD, mert én erre esküszöm.

    VálaszTörlés
  7. Ugye, hogy milyen jó is ez a mi kis szegedi piacunk. És akkor földik vagyunk ezek szerint! :)

    VálaszTörlés
  8. Ezek szerint földiek vagyunk :D
    Persze Zalának is megvannak a maga értékei. Ez itt például a szelídgesztenye ültetvények vidéke, lehet édesítetlen pürét kapni; a karácsonyfa hazája, gyönyörű, hatalmas normann fáink szoktak karácsonykor lenni olcsón; tökmagolaj, répa étkezéshez (nem sárgarépa) stb.
    De a krumpli, az borzalmas :D

    VálaszTörlés
  9. Hogyne lennének meg az előnyei a Zalának. Imádom! Érzem, hogy hivogat a Dunántúl, a dombok, a hegyek, az erdők és persze a Balaton. Egye fene, ezeket elcserélném a piacra!! :))

    VálaszTörlés

@templatesyard