Serpenyőben sült csirkecomb

Akár alsó, akár felső combot süthetünk így.
A sütéshez kell egy nehéz, magasoldalú serpenyő, jól záródó fedővel. Ha ilyenünk nincs, akkor tegyünk alá vastag vaslapot, és igyekezzünk jól záródó fedőt használni, amin nincs lyuk. A hús ugyanis kis lángon, sül-párolódik, saját levében, víz hozzáadása nélkül. A jól záró fedő miatt, mire a húslé elpárolog, a combok megpuhulnak, a visszamaradt zsiradékban pedig még pirulnak is.
A csirkecombok bőre alá sót szórok, és olyan fűszerrel szórom meg, amihez épp kedvem van. Ez pl. rozmaringgal készült. A serpenyőbe rakosgatom őket, meglocsolom 4-5 evőkanál olajjal vagy zsírral. Felforrósítom, egy percig minden oldalán megkapatom. A lángot takarékra veszem, a serpenyőt lefedem, a combokat készre párolom-sütöm kb. 45 perc alatt. Félidőben egyszer megfordítom a combokat.
Ennek most krumplipüré volt a kísérője.

5 megjegyzés:

 1. Nagyon ínycsiklandozó! Szeretem a csirkét. Rozmaringgal még nem próbáltam.

  VálaszTörlés
 2. Na, akkor megpróbálom így is..Eddig mindig egy kevés vízzel szoktam párolni. A rozmaring az egyik legfinomabb fűszer, szeretem!!

  VálaszTörlés
 3. Annyira guszta! :)

  Én is szoktam igy sütni, sőt legtöbbször igy, mert ugye ketten vagyonk. És nem érdemes sokszor olyan kis mennyiségért begyújtanom a sütőt.
  Nagyon szaftos, izletes igy a husi.

  VálaszTörlés
 4. Szia! Nagyon, nagyon, nagyon jó ez az oldal, sőt a legjobb, amit eddig olvastam - pedig nagyon sok főzős oldalt megnéztem már -, tisztelet a többi létrehozójának is természetesen.
  De itt tényleg olyan receptek vannak, mit egy valóságos "háziiszony" (csak így hívom magam kedvesen:):) is meg tud csinálni. Magyar boltokra, magyar szabadidőre készült! Pompás!!! Oscart ide!!! Köszi! Erzsi Dunaújvárosból

  VálaszTörlés
 5. Erzsi, nagyon megtisztelő, amit írsz! Valóban erre törekszem.

  VálaszTörlés

@templatesyard