OFF: Szerkesztés és design a bloggeres bloggereknek

Kedves Bloggerek, akik a Bloggeren blogolnak!
A hogyan mentsük a blogot c. poszt óta sokan felkerestetek emailben, blogszerkesztési kérdésekkel. Úgy látom, sokakat érdekel a téma, ezért úgy döntöttem, hogy nem egyenként, emailben válaszolok a felmerült kérdésekre, hanem egy blog keretében. Így elindítottam a Blogger's bloggers (Blogger bloggerek) blogot is. Itt a blogspotos blogokkal kapcsolatban felmerülő webdesign, webszerkesztés témájú cikkeket fogtok találni, nagyon egyszerű, mindenki számára érthető nyelven, nemcsak gasztroblogosoknak, hanem mindenkinek, aki a Bloggeren blogol.
Remélem, sok hasznos információt találtok, és a blogotok profi és tetszetős lesz a tanácsok, leírások nyomán.
A linket is megtaláljátok a főzősblogom fejlécében, de önállóan is felkereshetitek.
Ha van olyan kérdésetek, amire választ szeretnétek kapni, azt kommenteljétek be oda, és előbb-utóbb sorrakerülnek.

16 megjegyzés:

  1. Igazán figyelemre méltó kezdeményezés, nagyon hasznos, hiszen nagyon sokan "tisztelet a kivételnek" vakon blogolnak. Én személy szerint nagyon örülök neki, hogy elindítottad az oldaladat, figyelemmel fogom követni (persze a finomságok mellett:-)

    VálaszTörlés
  2. Igen így van,minden okosításodnak örülök,minden érdekel.

    VálaszTörlés
  3. Előre is köszönöm!! Én biztosan rendszeres olvasója/tanulója leszek! :-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon jó ötlet, nemrég gondom volt, ha tudtam volna, hogy te ilyen számítógépes guru vagy!:)) Egyébként akartam írni a blogger's bloggerre, de valamiért nem lehet. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem látom a rendszeres olvasóimat, se más blogok rendszeres olvasóit, akkor mi a teendőm, hogy ez meggyógyuljon?

    VálaszTörlés
  5. Én sem tudok írni oda...
    És nálam sem jelennek meg a rendszeres olvasók egy ideje, és az utolsó kommentek sem.

    Én az egyik vak vagyok akkor a blogírásban, bár mindenem megvan word-ben, úgyhogy, nincs baj. A baj inkább az, hogy mi nem igazán szoktuk használni a magyar számítógépes szavakat (inkább az angolokat), így sok minden a magyarázatodból nem tiszta számomra. A sablonmentés nem túl fontos nekem, de a szövegeket, képeket jó lenne "blogformátuban" is biztonságba helyezni, ezért majd még rákérdezek dolgkra, ha nem bánod. Igaz, sok mindenre magamtól jöttem rá, mit hoygan lehet megjeleníteni, hátteret cserélni, stb. de az iylen helyekre, amiket eml.ítettél sosem mertem belebújni. Előre is köszi.

    VálaszTörlés
  6. Most már lehet kommentelni.
    A felvetett gondot majd megnézem.

    VálaszTörlés
  7. Mindkettőtöknél látom a rendszeres olvasókat.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó az ötlet, olvasni fogom! Köszi!!!

    VálaszTörlés
  9. operában én sem látoma rendszeres olvasós ablakot, csak a többi böngészőben. szar az opera na...

    amúgy tök jó ötlet, amit csinálsz.
    már csak pár hét én én is beleásom magam a témába :-)

    VálaszTörlés
  10. Én is látom a rendszeres olvasókat. Nálam az sem mindegy, hogy milyen op alatt blogolok. A crom alatt a legjobb, a többi néha teljes csöd.

    VálaszTörlés
  11. A Blogger a Google saját blogspotja, a Chrome a saját böngészője, jóhogy azt szereti a legjobban.
    Mikor megírjuk egy weblap kódját, legalább 4 böngészőre kell alakítgatni. A legjobban kilógó az Explorer, arra sokszor külön kódot kell írni. Viszont az olvasók fele Explorerrel nézi az oldalt.

    VálaszTörlés
  12. szia
    épp lenne egy hatalmas blogproblémám, de nem tudok írni oda blogodba.... mi a teendő? amugy a blogomon felvázoltam a problémát, ránéznél? köszi

    VálaszTörlés
  13. Igen mások látják az enyémet, csak én nem látom a sajátomat és másokét (rendszeres olvasókat) sem. Akárki oldalára felmegyek a rendszeres olvasók cím még ott van aztán alatta se kép se hang.

    VálaszTörlés
  14. Hát ez hihetetlen. Az Explorerben én is látom a rendszeres olvasóimat, csak az Operában nem. Juhéj!!!:)) Köszi-köszi-köszi Kár, hogy az Explorert utálom, az Operát meg szeretem. Wise Lady szerinted melyik a legjobb?

    VálaszTörlés
  15. Nincs legjobb böngésző, ki ezt szereti, ki azt. Az biztos, hogy az összes többihez képest az Explorer egy átok, ha honlapot tervezel. A Firefox nagyon jó volt, de mostanában egy kicsit visszaesett, nagyon belassult. Az Opera amennyire népszerű volt, annyira visszaesett. A Chrome elég jó, mert ugye a Gugli barátja :D
    Nekem 5 féle böngészőm van, mert mindegyikben jónak kell lennie egy honlapnak, így tesztelem. Az ötödik a Safari (a Mac gépesek miatt).

    VálaszTörlés

@templatesyard