Tejfölös uborkasaláta


This recipe in English.



Hozzávalók:
500 g uborka
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál 10%-os ecet
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl

Elkészítés:
Az uborkát meghámozom, uborkagyalun vékonyra leszelem. Rászórom a sót és hagyom állni egy félórát. Tenyerem között jó alaposan kinyomkodom a levét.



Hozzáadom a szétzúzott fokhagymát, a cukrot és az ecetet, összekeverem. Végül hozzáadom a tejfölt is. Ha szükséges, sózom még.
Hűtőben legalább egy órát álljon fogyasztás előtt.

8 megjegyzés:

  1. én is hasonlóan készítem. nagyon szép az uborkagyalud!

    VálaszTörlés
  2. Én is így készítem! Finom!
    Hozzá egy kis tojásos nokedli...hmmmm????

    VálaszTörlés
  3. Az uborkagyalu még szerepelni fog :D

    VálaszTörlés
  4. Hogy én ezt mennyire szeretem!
    Tojásos nokedli, Trinity...
    Most ettem májat, esküszöm, ahhoz is megettem volna... Holnap fogom posztolni.
    Még annyit, hogy én teszek bele egy kanálnyi mustárt is!

    VálaszTörlés
  5. Annyi a különbség,hogy én rakok egy kis darált pirospaprikát,de ez is jól néz ki!

    VálaszTörlés
  6. En pirospaprikát is teszek bele , imádjuk ��

    VálaszTörlés
  7. @Névtelen
    Én nem teszek, de pirospaprikával is szeretem.

    VálaszTörlés
  8. én most készitek előszőr (szinte hihetetlen)ilyet,de teszek bele egy csöpp pirospaprikát is.Köszi a receptet !

    VálaszTörlés

@templatesyard