This recipe in English.
Hozzávalók:
500 g uborka
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál 10%-os ecet
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
Elkészítés:
Az uborkát meghámozom, uborkagyalun vékonyra leszelem. Rászórom a sót és hagyom állni egy félórát. Tenyerem között jó alaposan kinyomkodom a levét.
Hozzáadom a szétzúzott fokhagymát, a cukrot és az ecetet, összekeverem. Végül hozzáadom a tejfölt is. Ha szükséges, sózom még.
Hűtőben legalább egy órát álljon fogyasztás előtt.
én is hasonlóan készítem. nagyon szép az uborkagyalud!
VálaszTörlésÉn is így készítem! Finom!
VálaszTörlésHozzá egy kis tojásos nokedli...hmmmm????
Az uborkagyalu még szerepelni fog :D
VálaszTörlésHogy én ezt mennyire szeretem!
VálaszTörlésTojásos nokedli, Trinity...
Most ettem májat, esküszöm, ahhoz is megettem volna... Holnap fogom posztolni.
Még annyit, hogy én teszek bele egy kanálnyi mustárt is!
Annyi a különbség,hogy én rakok egy kis darált pirospaprikát,de ez is jól néz ki!
VálaszTörlésEn pirospaprikát is teszek bele , imádjuk ��
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésÉn nem teszek, de pirospaprikával is szeretem.
én most készitek előszőr (szinte hihetetlen)ilyet,de teszek bele egy csöpp pirospaprikát is.Köszi a receptet !
VálaszTörlés