This recipe in English.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjM0Ovt1HcDQcg6UPU3hrNHVv5khbrfvc1UUvFWMw00keggSW6QiG17qe3237dMcfotQtPK3WKH67uizGwCT7qmNyucryszdpvECT6M1FQ3DJalmKZulHr-3euQvD9zJ6OTV1GskI5DJco/s400/ubisalie.jpg)
Hozzávalók:
500 g uborka
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 teáskanál 10%-os ecet
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
Elkészítés:
Az uborkát meghámozom, uborkagyalun vékonyra leszelem. Rászórom a sót és hagyom állni egy félórát. Tenyerem között jó alaposan kinyomkodom a levét.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgl1V0f748mRp2xqYKNBUUvR5FaxwUJQX-FkuLJgCZxuW3lgjHg02YqeGxF2zXDD5I-3uIknwskLAV355KQaby2lrlZdTn_5FoFMLoks6G1SZt89_Cu0u_TLI3r4iGeaG9CThQ6EqFclcI/s400/ubisali3.jpg)
Hozzáadom a szétzúzott fokhagymát, a cukrot és az ecetet, összekeverem. Végül hozzáadom a tejfölt is. Ha szükséges, sózom még.
Hűtőben legalább egy órát álljon fogyasztás előtt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrI49xECo8D4z94280oKPMZHPo2a3rSCP2IAvijUgsrM74lKDlaW4jQFmbXhQrRLQeZv591CNAsvCNbBgU-Z6dkk4lPpM8cznzad6Cdo1BZLhzqrdt78KoUjPsp2zGWODZ9TgbXbWRAxk/s400/ubisalig.jpg)
én is hasonlóan készítem. nagyon szép az uborkagyalud!
VálaszTörlésÉn is így készítem! Finom!
VálaszTörlésHozzá egy kis tojásos nokedli...hmmmm????
Az uborkagyalu még szerepelni fog :D
VálaszTörlésHogy én ezt mennyire szeretem!
VálaszTörlésTojásos nokedli, Trinity...
Most ettem májat, esküszöm, ahhoz is megettem volna... Holnap fogom posztolni.
Még annyit, hogy én teszek bele egy kanálnyi mustárt is!
Annyi a különbség,hogy én rakok egy kis darált pirospaprikát,de ez is jól néz ki!
VálaszTörlésEn pirospaprikát is teszek bele , imádjuk ��
VálaszTörlés@Névtelen
VálaszTörlésÉn nem teszek, de pirospaprikával is szeretem.
én most készitek előszőr (szinte hihetetlen)ilyet,de teszek bele egy csöpp pirospaprikát is.Köszi a receptet !
VálaszTörlés