Spenótfőzelék




Hozzávalók: 2 főre
300 g spenótlevél
2 evőkanál liszt
1 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olaj
2 dl tejszín
tej

bors
csipet cukor

Elkészítés:

A spenótot megmosom, és forrásban lévő vízbe teszem. 3-4 percet főzöm, leszűröm. A fokhagymát felaprítom, az olajban megfuttatom, ráteszem a lisztet, keveset pirítom. Tejjel csomómentesen felengedem. Hozzáteszem a spenótleveleket is, botmixerrel simára turmixolom. Visszateszem a tűzre, hozzáöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, felforralom. A sűrűséget tejjel állítom be. A legvégén csipet cukrot teszek hozzá.
Bundáskenyérrel, tükörtojással, fasírttal, husival szoktuk enni.

9 megjegyzés:

  1. És mi lesz rá a feltét?
    Imádom a spenótot!:D

    VálaszTörlés
  2. Szepyke ott kukucskál a sarokban a bundás zsemle :D

    VálaszTörlés
  3. Mi tükörtojással szoktuk enni, de nekem nem muszáj semmi. Az egyszerű kenyér is megteszi. Nagyon szeretem.
    Nálam kissé más a menete. Mivel sajnálom eldobni azt a vizet, amiben fő, inkább nem főzöm meg, csupán rádobom a fokhagymás olajra és úgy párolom meg. Végül pedig behabarom. A végeredmény szempontjából különben szerintem teljesen mindegy, hogy hogyan készül, így is úgy is finom. :D

    VálaszTörlés
  4. Mi is szoktuk tojással is. Azért öntöm ki a levet, mert nekem úgy már kesernyésebb, és azt nem szeretjük. Ezt a tejszínes változatot az összes gyerekem imádja.

    VálaszTörlés
  5. Persze, alkalmazkodni kell!:) Nálunk még senki sem reklamált! :D Amúgy persze, tej, tejszín vagy tejföl kerül bele, mikor mi van otthon, éppen!

    VálaszTörlés
  6. Mi is pont spenótot főztünk a hétvégén, mondjuk nem pont ugyanezt a receptet. Rántottát ettünk hozzá. Ha tejbe áztatott kenyeret vagy zsömlét morzsolunk bele, nagyon jó állaga lesz.
    A maradékból meg megsütöttük a spenótos kiflit. Mind a kettő nagyon finom lett.

    VálaszTörlés
  7. A spenot a kedvenc fozelekem. A vizet az oxalsav miatt kell leonteni es utana jol kinyomkodni. En nem turmixolom le, hanem darabosra vagom es mint altalaban mas eteleknel, itt is nem a rantasba, hanem a tejjel felengedett fozelekbe teszem a fokhagymat. Igy intenzivebb az ize, amit en, mint nagy hagymafele fogyaszto nagyon kedvelek. :-)A durvara orolt bors nagyon feldobja.

    VálaszTörlés
  8. Én is pont így készítem. Nekünk rántott husival az egyik kedvencünk.:)

    VálaszTörlés

@templatesyard