Malackaraj


Már régóta itt lapulnak a képek a számítógépemen, de valahogy eddig még nem került rá sor. Pedig többször is nekifogtam, s aztán ki tudja miért, végleges poszt nem lett belőle. Pedig semmi különös, nem tart sokáig.
No de gondoltam, most már aztán tényleg aktuális.



A malachúst két darabba vágom, karajra és a hasa aljára. Megsózom, jénai tálba rakom, evőkanálnyi sertészsírt teszek rá. Lefedem, és a sütőben 180 fokon egy órát sütöm. Akkor a fedőt leveszem, a levet egy kis tálba leöntöm. Evőkanállal óvatosan leszedem a zsírt, amit visszateszek a húsra, és fedő nélkül pirosra sütöm. A levet besűrítem lángon és mártásként tálalom hozzá, kevés majorannáva és borssal ízesítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard