Kincseim a bolháról 7. - Mérőpohár




Ezt a mérőpoharat 2 hete találtam a bolhán. Azért nevezetes, mert egy pontosan ugyanilyen poharam volt, de kb. egy hónapja eltörtem. Általában nem esik rosszul, ha valami eltörik, de ez most egy kicsit más volt.
A mérőpoharat egy évtizeden keresztül használtam a főzéshez-sütéshez. Volt ugyan egy asztali mérlegem, de hogy állandóan elöl legyen, arra nem volt elég helyem, arra, hogy minden méréshez elővegyem, lusta voltam.
Nagyon pontos, jó beosztások voltak rajta, kiválóan lehetett használni. Talán csak egy dolog hiányzott, a rétesliszthez való beosztások. Ezt viszont úgy oldottam meg, hogy megjegyeztem a finomliszthez képest 10 dkg-nak meddig ér a teteje.
Egészen addig szolgált ez a gyönyörű, régi, üvegből készült mérőpohár, mígnem vásároltam egy kisméretű, falra szerelhető digitális mérleget. Felszereltettem éppen a kezem ügyébe, s azóta mindenhez ezt használom. Az üveg mérőpohár így a polcon maradt dísznek. Nemrégiben, ahogy kinyitottam a szekrényajtót, egyszerűen kizuhant és eltört. Szomorú voltam, egy korszakhoz tartozott.
Két hete, ahogy megláttam a bolhán a régi poharam pontos mását, azonnal megvásároltam.

19 megjegyzés:

  1. Ladykém, hová jársz Te bolhára, hogy ilyen kincsekre lelsz?? :)
    Nekem is ilyen van, csak épp müanyagból.

    VálaszTörlés
  2. Nohát akkor nem ilyened van :)))
    Itt nagyon szuper a bolha. Sok holmi származik az osztrák lomikról, jó messziről is idejárnak a lomisok árulni.

    VálaszTörlés
  3. Lady,ha hiszed,ha nem,nekem pontosan ugyanilyen poharam van:-D
    Kicsit nehéz,mert üveg,de csudajó:-D.De jó látni egy párját!!!

    VálaszTörlés
  4. Tényleg jó. Nekem csak egy műanyag szörmedvényem volt, amíg el nem törtem... Ez milyen szép kis darab. Azért a régiek tudták, hogy mitől döglik az a bizonyos...

    VálaszTörlés
  5. Ez de jó! Látom, nemcsak én vagyok bolhamániás... Olyan cuccokat szerzek onnan, hogy ihaj. Szobainas, melegvizespalack (ami zebra), eredeti Pringles csipszestál, tortahűtőrács (200 forint volt csak)... Szuper! A mi bolhásaink is osztrákból meg németből hozzák a lomokat. =)
    A fokhagymaaprítóm is onnan jött, de sajnos eltört, úgyhogy egy hete ki kellett dobnom.
    (Be akarom linkelni, de valamiért nem enged... Lehet, inkább posztolok róla. =D)
    Bocs a szómenésért!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon elmennék egyszer én is egy ilyen bolhára!!! :)

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Helyesírási hibám volt az előbb,ami szúrta a szemem!:-) Szóval a kanizsai bolhán én is találtam már csészéket,süti-kiszúróformákat,és kis-nagyfiamnak forgószéket is,nagyon olcsón!Ma a Z.egerszegin voltunk,de semmi!:-(

    VálaszTörlés
  9. Jah a kanizsain szoktam én is vásárolni:D Minden vasárnap ez a program.
    Ide csak gasztrósat posztolok, de 3 hete gyönyörű sarokgardróbot vettem egy hozzávaló komóddal, 20ezerért és ingyen hazahozták. Bükk és juharszínű, és hibátlan. A teljes fürdőszobaszekrénykészlet onnan van, és fillérekért. Rengeteg apróság, kosarak, virágtartóim, állványok, szerszámok, ékszerek, textilek, székek, a tálalószekrényem. Egy hete főnökszéket vettem. 10 éve járok ide, előtte a dorozsmai nagyvásárba jártam (Szegeden). Világéletemben imádtam a bolhapiacozást.
    Sajnos ma nem tudtam menni, mert vendég volt nálunk.

    VálaszTörlés
  10. Jó móka lehet, ez a pohár is szép és hasznos! Lehet, hogy az előző megsértődött, hogy nem használod már olyan gyakran és öngyilkos lett?

    VálaszTörlés
  11. Ági :DDD
    Nagyon jót nevettem. Hát lehet:DDD

    VálaszTörlés
  12. Mindigis irigykedtem ezért a "bolháért", merthogy nálunk ilyen nincs. Most meg, hyog meséled, mi mindent vettél ég, rájöttem, hogy már hogyne volna itt is, csak mi éppen "ócskának", ócskapiacnak hívjuk. Személyesen egyszer voltam ott (vasárnap reggel kinek van kedve ezzel kezdeni, + most még a manók is vannak), akkor valami jó csizmát sikerült vennem. De a kolozsvárin egyszer rengeteg jó könyvet kaptam, tényleg aprópénzért!

    Annyi finomságot posztoltál az utóbbi napokban, csak amúgy csorog a nyálam!:) Puszi

    VálaszTörlés
  13. Nekem is ilyenem van:D, a nagymamámtól kaptam, és még ő is az ő nagymamájától!! Fantasztikus és praktikus darab! Használd sokat!(szilda vagyok csak épp vendéségből írok:D)

    VálaszTörlés
  14. nekünk is van.Anyukámtól örököltük .Sokat használom.Üdv:Béla

    VálaszTörlés
  15. Én is csatlakozom a pohártesókhoz, a miénk több évtizedes darab, majd megpróbálom kideríteni a valódi korát... :D

    VálaszTörlés
  16. De jó, vagyunk egy páran! Tényleg jó lenne tudni a korát.

    VálaszTörlés
  17. nekünk is ilyen van nagyon szeretünk mérni vele sokkal egyszerűbb mint a digitális konyhai mérleggel :)

    VálaszTörlés

@templatesyard