Kincseim 6. - Kanalak





Ezek a kincsek nem a bolháról származnak, itt-ott vettem őket. Apróságok, de nehéz lenne nélkülük.



Az első: közönséges koktélkanál. Származási helye a prágai Tesco. 6 db van belőle, de bánom, hogy nem 12. Veszek még, mert itthon is láttam már. Hosszú szára miatt mindenhez ideális, ezzel kanalazom ki a nagypohár tejfölt, ezzel esszük a fagyit, limonádét keverek és még számtalan helyen használom őket. 5 évvel ezelőtt csak bámultam Prágában, hogy így is kinézhet egy Tesco. Színvonalas, elegáns áruház, köszönőviszonyban sincs a magyar lepukkant hodályokkal. Azóta máshol is láttam, hogy a Tesco nem egyenlő az igénytelenséggel - persze külföldön.



A második: gombóckiszedő kanál. Származási helye Finnország. Turkuban vettem egy hatalmas áruházban pár éve. Hasonlót sem láttam soha itthon (persze lehet, hogy van).
Nem kell nagy szűrőkanalakkal matatni az érzékeny gombócok között, nem nyomódnak meg, maradéktalanul kifolyik a víz, épp akkora, mint egy ideális méretű gombóc. Imádom.



Végül: lekváros-mézes kanál. Ezeket itthon vettem. Fel lehet akasztani az üveg szélére. A fej lapos, ívelt kiképzésű, ezzel alaposan ki lehet takarítani a maradékot az üvegekből. 2 db van, de fogok még venni, nagyon jól használhatók.
Én, ha pici lenne még a gyerekem, gyereketetésre is használnám. Ideális a kanálfej formája, nagysága, és fel lehet az edény szélére akasztani, pl. amíg törlök egyet a pici száján.

6 megjegyzés:

  1. Klassz dolgok, a két utóbbiról nem is hallottam soha. :) Érdekes, én is gondolkodtam már, hoyg írjak a konyhai eszközeimről, de sajnos, alig van időm arra, hoyg leírjam az ételeinket, nemhogy plusz témákról írjak!:(
    Puszi!
    Ja, és klassz a málnalekvár is! Én sem szeretem a magvas változatát, ezért, ha csinálok, mindig átpasszírozom!

    VálaszTörlés
  2. Nekem könnyebb talán, mert a legkisebb gyerekem is már 9 éves. Szóval tudok tőle írni. Azért nagyon időigényes dolog.

    VálaszTörlés
  3. Aha, de nekem még van egy naplóm, amit sokkal több ideje írok, mint ezt. Az a lányokról szól főleg, de persze, a családunkról is!
    http://krisztaboro.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  4. Nekem is van ilyen hajlított kanalam! Anno a Villeroy and Bochnál jelent meg egy ilyen... De az olyan drága volt.. hogy aztán szlovákiában a Tescoban vettem egy hasonlót, és az is bőven tökéletes. Ez nagyon jópofa a végén a kis arcokkal!

    VálaszTörlés
  5. Na látod, ezzel ki lehet kanalazni a nutellamaradékot!

    VálaszTörlés

@templatesyard