Hozzávalók:
400 g sárgabarack
200 g házi krémsajt
200 ml tejszín
6 evőkanál cukor
1 dl víz
vaníliakivonat
Elkészítés:
1 dl vízbe teszem a cukrot és szirupot főzök belőle, hagyom kihűlni. Közben a barackot meghámozom, kimagvalom. Hozzáadom a szirupot és a krémsajtot, botmixerrel krémesre keverem. Vaníliával ízesítem. Beteszem a fagyasztóba kb. 1 órára. Kiveszem és újra jó alaposan átturmixolom. Közben a tejszínből habot verek. Óvatosan beleforgatom a fagyos turmixba. Visszateszem a fagyasztóba.
Nálunk kb. 5 óra múlva lett ehető állagú, de közben kétszer még jól átkevertem.
Sajnos fagyigépem nincs.
Szerintünk nagyon finom lett, viszont a kisfiam azt mondta, hogy nem elég barackízű.
Ezen elszomorodtam egy kicsit. Ez azért van, mert hozzászokott az ízfokozókhoz és mesterséges barackízhez, amit mindenhová benyomnak. A valódi barackot már nem is érzi elég barackízűnek.
Pedig a színe, barackszínű! Akkor az íze is olyan kell, hogy legyen. Én egyébként nem szeretem a durva ízeket, inkább vízes legyen, mint tömény.
VálaszTörlésDe elfogadnek egy gombocot:))
VálaszTörlésAkkorat nyeltem, gondolom Te is meghallottad:)))
Na megyek is, eszem egy adaggal. Gyertek ti is:D
VálaszTörlésHihi, megelőztél. Holnap akartam valami ilyesmit elkövetni, van sárgadinnyénk is meg barackunk is. Igaz, utóbbi már a végét járja, lekvárt főzött a Mama, úgyhogy én inkább aszalom majd.
VálaszTörlésÉs képzeld, nem ízlett a sárgadinnye. Most ettem életemben először, és nem olyan finom, mint a fagyi. =( Tök gáz, hova haladunk.
Csináltam tegnap amúgy karamellpudingot. Gyere, nézd meg, de a kép nagyon rossz.
Jó éjt! =)
Jé, épp ma főztem, mert tegnapról maradt barackom:))Még nem ettük mind meg...
VálaszTörlésA színe ilyesmi-de azért lesz kis különbség-már csak hogy ne legyen egyforma!!
Szerintem is barackos kell legyen, van abban annyi gyümölcs!!!
Én szívesen kanalaztam volna belőle 1-2 gombócot :-)
VálaszTörlésFőzd meg a kisfiadnak a sárgabarack levesemet, na az durván barackos, nem fog válogatni :-)