Tárkonyos tavaszi krumplileves




Hozzávalók:
3 újkrumpli
4 szelet cukkini
5 cm-es póréhagyma
1 szál újhagyma
fél zöldpaprika
fél paradicsom
1 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemzöld
1 szál lestyán
10 szem egész bors

1 evőkanál liszt
vaj
1 dl tejföl
citrom

A zöldségeket felaprítom és a vajon egy-két percig párolom, rádobom a lisztet és felengedem vízzel. Beleteszem a petrezselyemzöldet, lestyánt, borsot, sózom, 20-25 perc alatt puhára főzöm. Beleteszem a tárkonyt, kevés levessel elkavarom a tejfölt és hozzáöntöm. Egyet forralok rajta. Tálaláskor a tányérban citrommal ízesítem.

4 megjegyzés:

  1. Engem kísért ez a tárkony! Csak sorra jönnek a tárkonyos recik, nekem meg nincs tárkonyom!!!!!!!!!!
    Klassz az a krumplileves! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia, a tárkonyecetet próbáltad már? Önts egy kevs ecetet néhány tárkonyszáára (hoyg a leveleket felhasználhasd) és pár nap múlva már megvan a finom, aromás eceted. Sózhatod is, én sóval és ecettel szoktam tenni. Citromlé helyett tehetnéd azt a levesbe. Nagyon finom az íze.
    Én ma kaptam ismét lestyánt, most akarok eltenni sóban, ahoyg írtad, bár van egy kevés lefagyasztva is!:)

    VálaszTörlés
  3. Elnézést a sok hibáért, elütésért. Nem olvastam vissza (mint szokás szerint).

    VálaszTörlés
  4. Edith: sajnos nincs tárkonyom, most szárítottat vagyok kénytelen használni. A tárkonyecetet még nem próbáltam, köszi a tanácsot. Tervben van egy picurka fűszerkert kialakítása, feltétlenül csinálni fogok ilyet, nagyon jó ötlet.

    VálaszTörlés

@templatesyard